durva sértés

2019.11.30. 09:05

Észak-Korea becsmérelte Abe Sindzó japán kormányfőt

Észak-Korea becsmérlő szavakkal illette szombaton Abe Sindzó japán kormányfőt, amiért Phenjan „szuper nagy” rakéta-sorozatlövő rendszerének tesztjét ballisztikusrakéta-indításnak nevezte.

„Elmondható, hogy a világon egyedül Abe annyira együgyű és a történelem legostobább embere, mivel nem képes megkülönböztetni egy ballisztikus rakétát egy rakéta-sorozatlövő rendszertől, miközben a fényképekkel ellátott jelentést olvassa” – hangoztatta az észak-koreai külügyminisztérium Japán részlegének igazgató-helyettese, akit a KCNA állami hírügynökség idézett.

„Abe talán valódi ballisztikus rakétát is láthat a nem is távoli jövőben a saját orra alatt ... Abe nem más, mint egy párját ritkító, tökéletesen agyalágyult politikai törpe” – folytatta a kommunista állam tisztségviselője a japán miniszterelnök sértegetését.

Észak-Korea két rövid hatótávolságú rakétát indított csütörtökön a Japán-tenger felé. A KCNA állami hírügynökség szerint nagyon meg volt elégedve az eredménnyel a sikeres próbát figyelemmel kísérő Kim Dzsong Un észak-koreai vezető.

Abe csütörtökön a történtekre reagálva közölte, hogy védelmi minisztériumának megítélése szerint a kilövés veszélyt jelent Japánra, illetve a nemzetközi közösségre. Figyelik a helyzet alakulását, és folyamatosan kapcsolatban állnak szövetséges partnereikkel – tette hozzá.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatai tiltják Észak-Korea számára a ballisztikusrakéta-teszteket. Phenjan azonban elutasítja a korlátozást, mondván, hogy ez sérti az ország önvédelemhez való jogát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában