szerencsés baleset

2018.02.13. 17:25

Tűz volt a református templomban

A villanyhálózat rövidzárlata miatt keletkezett tűz a Kolozs megyei Válaszút református templomában.

A 17. században épült templom belsejét két éve újították fel, az idei évre pedig újabb javítási munkálatokat tervezett a gyülekezet – magyarázta Vajda Dezső lelkipásztor, aki maga vette észre a templom cserepei közt kiszivárgó füstöt.

A településen éppen folynak a villanyhálózat kicserélésének munkálatai, ezért naponta többször is kikapcsolják az áramot. A tűzoltók szerint a folyamatos ki-bekapcsolás válthatta ki a gyenge, '60-as évekbeli villanyhálózat egyik huzalának felhevülését, amely a tűzhöz vezetett. A tűzeset nyomán a templom mennyezetének mindhárom rétegét, az épület villanyhálózatát és a tetőszerkezet egy részét kell kicserélni, a falakat kívül és belül is újra kell festeni.

Az Erdélyi Református Egyházkerület sürgősségi segéllyel járul hozzá a helyreállítási munkálatokhoz.

A Kolozsvártól 24 kilométerre északkeletre fekvő Válaszút Kallós Zoltán néprajzkutató faluja. A településen a Kallós Zoltán gyűjteményét bemutató múzeum és a mezőségi magyar szórvány gyermekeit összegyűjtő kollégium és iskola működik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában