Tárjátok ki szíveteket!

2017.11.26. 17:48

Elindult a Katolikus Karitász adventi segélyprogramja

A Tárjátok ki szíveteket elnevezésű, a nélkülözők megsegítésére indított összefogás célja egyrészt szebbé és könnyebbé tenni a nehéz szociális helyzetben élők karácsonyát, másrészt tárgyi és pénzadománnyal segíteni megélhetésüket – mondta Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója vasárnap Budapesten.

A segélyprogram sajtótájékoztatóval és adományok átadásával egybekötött elindítóján az igazgató elmondta, hogy 200 családot támogatnak kályhával és tűzifával, az adventi időszakban pedig számos helyen osztanak naponta meleg ételt hajléktalanoknak és krízishelyzetben élőknek.

A Gyermekek a gyermekekért karácsonyi segélyprogramban iskolások ajánlhatják fel használt, de jó állapotú játékaikat, amelyeket a Karitász további ajándékokkal kiegészítve és névre szólóan juttat el még a karácsony előtt az adományozottaknak.

Az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akció december 3. és 10. között hívja fel a figyelmet a szegényebbek helyzetére országszerte gyertyagyújtással. Écsy Gábor kiemelte, hogy az adományok gyűjtéséhez, csomagolásához, kiszállításához várják az önkéntesek segítségét is.

Fülöp Attila egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a másokhoz való odafordulás és törődés, a másoknak való segítségnyújtás, az élet szentsége és az élet védelme mind olyan értékek, amelyeket a kereszténység hozott be Európába. A Katolikus Karitásszal való azonosulás azért is könnyű, mert tevékenységük rólunk szól, kisebb és nagyobb közösségeinkről, a másikkal, felebarátainkkal való kapcsolatainkról – mondta. Kiemelte, hogy a Katolikus Karitász más segélyszervezetekkel együtt a déli határnál is segíti a rászorulók életét.

Fülöp Attila emlékeztetett: ősszel olyan – eddig nem létező és egyedülálló – pályázatot hirdettek meg, amelyben összesen 4,5 milliárd forinttal támogatja a magyar kormány a karitatív szervezetek intézményfejlesztését és intézményépítését. A pályázaton 9 szervezet nyert, a beruházások 42 helyszínen fognak megvalósulni. A Katolikus Karitász 650 millió forintban részesült a támogatásból.

A vasárnapi eseményen részt vett Mádl Dalma, a Karitász jószolgálati nagykövete is.

Ön is segíthet Az országos akciót a segíteni szándékozók a 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal támogathatják, valamint az egyházmegyei Karitász-központokban és -gyűjtőpontokban is leadhatják tárgyi vagy pénzadományukat. A segélyszervezet január 2-ig a Szent István-bazilika előtti téren, valamint december 2. és 8. között a Vörösmarty téren is adománypontot működtet. A segélyprogramokhoz csekkes befizetéssel, átutalással és online adományozással is hozzájárulhatnak az érdeklődők.

Borítóképünkön Mádl Dalma, Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete (j) a Katolikus Karitász adventi segélyprogramja elindítóján ruhát oszt a rászorulóknak. MTI Fotó: Mónus Márton

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában