több versenyt is elnapoltak

2018.02.14. 12:04

Szélvihar tombol az olimpián

Bár az elmúlt napok rendkívül hideg időjárása után sokkal melegebb van a phjongcshangi téli olimpia helyszínein, mégsem lett kegyesebb az idő az eseményhez, ugyanis a korcsolyasportoknak otthont adó Kangnungban jelenleg szélvihar tombol.

Kangnung, 2018. február 14. A viharos erejû szél által elfújt mûanyag székeket szed össze egy önkéntes a kangnungi médiafaluban 2018. február 14-én, a phjongcshangi téli olimpia alatt. A szervezõk a nézõknek azt tanácsolták, hogy vagy valamelyik sportcsarnokban idõzzenek, vagy távozzanak a parkból az erõs szélre való tekintettel, amely miatt az alpesi nõi mûlesiklást is másik napra halasztották. (MTI/AP/Petr David Josek)

Forrás: MTI/AP

Fotó: Petr David Josek

A dél-koreai játékok során talán először van fagypont felett a hőmérséklet, sőt, a Keleti-tenger partján lévő Kangnungban a tíz fokot is megközelíti, ugyanakkor olyan erős szél fúj a városban, hogy például a buszmegállók tábláit, vagy éppen a kordonokat szét kellett szerelni, mert a szél feldöntötte volna azokat. A táblákat aztán a földre fektették, hogy aki a vihar ellenére útnak indul, az lássa, hogy jó helyen várja-e az ötkarikás létesítményekhez tartó buszokat.

A süvítő széllökések olyan erősek, hogy több mobilsátrat megrongáltak, a fák és a közlekedési lámpák látványosan kilengenek. A járókelőknek táskájukkal vagy kezükkel kell eltakarniuk a szemüket a levegőben kavargó homok és hordalék miatt.

Bár a többi helyszínen, így Phjongcshangban és Dzsongszonban is okozott gondot a szél – szerdán például már a harmadik alpesi versenyszámot kellett elnapolni az erős légmozgás miatt -, de ott legfeljebb a rendezést tette lehetetlenné, károkat nem okozott.

Borítókép: A viharos erejű szél által elfújt műanyag székeket szed össze egy önkéntes a kangnungi médiafaluban 2018. február 14-én.

MTI / AP / Petr David Josek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!