Kultúra

2007.11.29. 16:25

Új év, új problémák, új megoldások

A 2007-2008-as tanév is látszólag olyan, mint a többi. Bár, ha közelről is szemügyre vesszük, rájöhetünk, hogy ténylegesen sok változás ment végbe a nyári szünet alatt.

Aszódi Anna - 8.c

Vegyük első példának az új órarendet. Gondolom sokaknak nehézséget okoz az A/B hetek közötti változás. Hogy milyen hét van most, mit pakoljak be, mi van ha nem is ezt kell…
Az igazgatónk véleményére voltunk kíváncsiak a dologgal kapcsolatban:

- A tantestülettel már rég óta beszélgettünk erről. Vannak olyan tantárgyak, amelyekből az egyik félévben csak egy óra lenne másik félévben pedig kettő. Most ezt megszüntettük, úgy gondoljuk, könnyebb lesz így a tanulás az órákra és nem kell félévkor új órarendet készíteni…
Végül is lehet benne valami. De ha engem kérdeztek, én inkább maradtam volna az első-második féléves felosztásnál. Azt könnyebben megjegyeztem.

Akkor még egy új dolog: mostantól kezdve minden tanteremben lesz internet csatlakozás, így akárki szörfölhet a neten, mondjuk matek, biosz, vagy rajz órán… Már ha lenne hozzá gép is…  Értesüléseim szerint arra se kell már túl sokáig várnunk.

A számítógép és az internet mellé, még elektronikus naplót is beszerez az iskola a közeljövőben:
- … interneten keresztül bármikor elérhetőek lesznek a diákok jegyei. Ha véletlen elveszett egy ellenőrző, a szülő akkor is meg tudja nézni gyermeke jegyeit. – nyilatkozott ismét az igazgató bácsi.
Szóval ettől fogva már nem lehet csalni az ellenőrzővel, így hát kénytelen lesz mindenki elárulni otthon az összes rossz érdemjegyét. Sokak örömére, vagy bánatára?!

Végül még egy újdonság, azaz jó néhány újdonság, mivel ebben a tanévben rengeteg új tanár jött az iskolánkba tanítani. Nekik is sok szerencsét kívánok az új környezetbe való beilleszkedéshez és magunknak is, hogy ezt a rengeteg változást végre megszokjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!