Kultúra

2015.08.03. 09:19

Negyedik Paloznaki Jazz Piknik

Pár nap és kezdődik: a Homola Pincészet augusztus 7-8-án negyedik alkalommal rendezi meg a Paloznaki Jazz Pikniket, amelynek idejére ráadásul remek időt jósolnak a meteorológusok.

R. I.

A zenei esemény a tavalyi nyár nagy meglepetése volt: két nap alatt közel ötezren látogattak el a Balaton felvidéki festői kis faluba. Paloznak utcái megteltek élettel, illatokkal, zenével, andalgó emberekkel, és ez idén sem lesz másképp, hiszen világhírű együttesek szerepelnek a programban: idén három színpadon 15 koncertet élvezhetnek végig a résztvevők.
A T-Systems nagyszínpadon péntek este az Amoeba, Fábián Juli & Zoohacker, majd a nemzetközi jazz fesztiválok egyik legnagyobb sztárja, a Jazzanova ad koncertet. Szombaton az Infinity kezdi az estét, utánuk a Soul Surge következik, majd egy igazi jazz csillag lép színpadra: a szaxofonlegenda, Candy Dulfer perdíti táncra a közönséget.
A Tájház udvarán a Homola Pincészet színpadon pénteken a Marosi Zoltán Band, Pribojszki Mátyás és zenekara, majd Little G. Weevil lép fel. A szombat Myra Monoka live act-jével indul, majd Gubás Gabi és zenekara valamint a Barabás Lőrinc Quartet ad koncertet.

A minőségi zene mellett a két nap igazi gasztronómiai csemegét kínál, hiszen Paloznakon bemutatja méltán híres termékeit a Tekeresvölgyi Sajtműhely, a Baricska Csárda, a Terminál Étterem és megkóstolhatók-megismerhetők majd a Pörkölde kávék, a Nobilis pálinkák és a Zsusska szörpök is. Idén már nem csak a Homola Pincészet borait, hanem a környékbeli pincészetek izgalmas tételeit is kóstolhatjátok a pikniken: Jásdi, Csiszár, Petrányi, Szent Donát és Söptei borok is bemutatkoznak a dzesszbarátoknak.
Napközben gyerekprogramok várják a családosokat, éjjel interaktív fényfestés borítja be Paloznak központi épületeit. A piknik hangulatot piknik kosarak, behűtött borok és plédek teszik teljessé.
Minderről bővebben a  www.jazzpiknik.hu honlapon.

 

Ezek is érdekelhetik