Kultúra

2013.12.16. 17:49

Játszótér a külvárosban

Kecskemét-Kisfáiban három évvel ezelőtt tartották meg az első családi napot, amelyet azóta is megrendeznek minden évben.

Hraskó István

A közösségi eseménynek helyet adó Frézia utca menti telek korábban magántulajdonban volt, de tavaly az önkormányzat megvásárolta a területet és átadta azt a helyi egyesület részére. Idén, önkormányzati forrásból és a Városi Támogatási Program keretében elnyert pályázatokból mintegy 2,5 millió forintot kapott az egyesület a közösségi tér fejlesztésére.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A játszótérre biztonsági kamerák vigyáznak
[/caption]

Az összegből  közművesítették a területet, villamos és víz lekötést végeztek, kiépítettek egy öntöző rendszert. Térvilágítással látták el a teret és építettek egy szép játszóteret is, amelyre biztonsági kamerák vigyáznak. Ezenkívül fákat, bokrokat ültettek és az utcafronton elhelyeztek egy hatalmas kaput is, Közösségi Tér felirattal. Az átadó ünnepséget szombaton tartották, amelyen részt vett dr. Zombor Gábor polgármester és Sipos László, a városrész önkormányzati képviselője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!