Kultúra

2012.03.11. 21:43

Menedzselni tanulnak

Újra eltelt két év, így idén júliusban ismét lesz Csiperó fesztivál Kecskeméten.

Popovics Zsuzsanna

A gyermektalálkozót hagyományosan az Európa Jövője Egyesület szervezi. Elnöke, Farkas Gábor kezdeményezésére most először tizenhat éves menedzsereket is bevonnak a nem kis munkába.

A Katona József Gimnázium 15 lelkes diákja vállalta, hogy megszervezi a Szentegyházi Gyermek-filharmónia mintegy 140 fős csapatának csiperós vendéglátását és fellépéseit. E témában minden feladat rájuk hárul: kapcsolatfelvétel, utaztatás, szállás, a vendégzenészek fellépéseinek koordinálása, a helyi programok szervezése. Kaptak maguk mellé egy felnőtt segítőt Szilágyi Áron személyében. A kecskeméti dorombos mentorálja a diákcsapatot.

A Csiperó szervezői kiemelt figyelmet fordítanak a határon túli magyarok meghívására, ezért esett a választás a szentegyházi (vlahitai) gyermekekre. A diák menedzsment nagy lelkesedéssel fogott hozzá a Filisek – ahogy a Székelyudvarhely és Csíkszereda között fellelhető szentegyházi kórus és zenekar tagjai nevezik magukat – kecskeméti fellépéseinek megszervezéséhez. Januárban ültek össze először, és vették számba a főbb feladatokat, tavasztól pedig heti rendszerességgel összegyűlnek, és ki-ki számot ad az eddig elvégzett dolgairól. A csapatban mindenki kapott testhez álló feladatot: van köztük jegyző, idegenvezető, logisztikus, videós, weboldal-szerkesztő. A sajtós Sipos Eszter, aki egyben a stáb szóvivője is.

Szilágyi Áron szerint amilyen lelkesek, olyan szertelenek is a diákok, de szívesen dolgozik velük, mert sok ötletük van, és mernek újat, egyedit vállalni. „Ami esetleg nem sikerül, az is értékes tapasztalat, majd lehet más irányban folytatni a dolgunkat” – értékel a csapatkapitány.
Alakuló projektjüket hamarosan a városvezetésnek is bemutatják a diákok, sőt egy államtitkárnak is "el kell majd adniuk" ötleteiket. A Csiperón pedig minden titokra fény derül.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik