Kultúra

2011.12.12. 17:05

Betlehem – a kenyér háza

Idén első alkalommal hirdetett betlehemkészítő versenyt a kiskunfélegyházi Constantinum Intézmény. Felhívásukra harmincnyolc, szebbnél-szebb alkotás érkezett.

Vajda Piroska

Volt, aki a betlehem jelentésének megfelelően valóban kenyérből készítette el a jászolt, de mézeskalácsból, suhéból, gyurmából, papírból, szövetből, termésekből, üvegből készül betlehem is érkezett a versenyre. Az ünnepi eredményhirdetést pénteken tartották, melynek keretében az intézmény másodikos diákjai elevenítették fel a kis Jézus születését. A kiállítás december 21-ig tekinthető meg, zárásaként ezen a napon élő betlehemben is gyönyörködhetnek az érdeklődők.

A versenyen a következő eredmények születtek. Az óvodások kategóriájában első lett a Bercsényi Óvoda Vackor csoportja, második a Százszorszép Óvodából Gondi József, harmadik pedig a Constantinum óvodása Zugi Boglárka. Az óvodák versenyét a Százszorszép Óvoda nyerte, a Betlehemet Losonczi Róbertné, Laczkó Gyuláné, és Szabó Sándorné készítette. Második helyen a Százszorszép Óvoda Nyuszkó csoportja végzett. Harmadik lett holtversenyben a Constantinum Óvoda Napsugár és Süni csoportja.

A felső tagozatosok közül Kiss Laura, Biczók Boglárka, és Mészáros Lili a Platán utcai Általános Iskola hetedikes diákjai készítették a legszebb betlehemet. Második helyen végzett Szabó István és Szabó Eszter, harmadik helyezett lett Almási Emerencia és Almási Cintia. Különdíjat kapott: Szabó Eszter és Szabó Mária. Alsó tagozatosok közül első lett Tóth Barbara, második Fekete Boglárka, harmadik Zugi Viktória. Különdíjat nyert Dinnyés Dorina és Lévai Adél Andrea apukája. Valamennyien (az apukát kivéve) a Constantinumba járnak.

Ezek is érdekelhetik