Kultúra

2007.12.13. 12:30

Vasárnap avatják a Kodály szobrot, ez a zeneszerző születésének napja

Tegnap (szerda) kezdődött Kecskeméten a Kodály Hét. Az egész éves rendezvénysorozat csúcspontjaként számon tartott programsorról sajtótájékoztatón számolt be a város vezetése és a Kodály munkacsoport.

G.Z.

Sárközy István alpolgármester elmondta, hogy nem szeretnék, ha a hét zárultával feledésbe merülne a város híres szülöttjének életműve. Ezért is örvendetes, hogy Ittzés Tamást állandó megbízással kinevezték a Kodály-örökség ápolásának további koordinálására.

A megszólított hozzátette, már csak azért sem merülhet a feledés homályába a Kodály életmű, mert több rendezvény áthúzódik a jövő évre is. A tegnap kezdődött Kodály Hét programjaiból Ittzés Tamás néhányat kiemelt: vasárnap délután - a zeneszerző születésének napján - avatják fel a református templom mellett a Kodály szobrot. Hétfőn a Kárpát-medencei műveltségi verseny döntőjét rendezik a Katona József Könyvtárban, itt Kodály Zoltánné mellett Sólyom Erzsébet, a köztársasági elnök felesége is megjelenik.

Hétfőn díszhangversenyt rendeznek a színházban, melyet a Bartók Rádió élőben közvetít, kedden pedig az önkormányzat iskoláinak karácsonyi hangversenyét hallhatjuk a Nagytemplomban. Ugyanezen a napon a Kodály Iskola is ünnepi hangversenyt rendez.

A sajtótájékoztatón megjelent Heltai Nándor közíró is, aki bejelentette: Kodály és Kecskemét kapcsolatáról íródó könyvének bemutatója a tervektől eltérően nem a Kodály Héten lesz, hanem a Magyar Kultúra Napján, január 22-én.

A részletes programról prospektus készült, amelyet a polgármesteri hivatal mellett a művelődési központban és a könyvtárban is be lehet szerezni.

Beszélgetés a könyv írójával

A Katona József könyvtárban holnap (péntek) 17 órától tartják a Kodály Jubileumi Év zárórendezvényét. Az eseményen a hamarosan megjelenő könyvről Heltai Nándorral beszélget majd Komlós József szakíró.

-->

Címkék#kultúra

Ezek is érdekelhetik