Közélet

2016.10.04. 14:48

Jövőre is támogatják a főiskolásokat

Ismét csatlakozik a kiskunfélegyházi önkormányzat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszerhez.

Vajda Piroska

Erről legutóbbi ülésén döntött a város képviselő-testülete. Az elfogadott határozat szerint, a felsőoktatási intézményben tanuló rászoruló diákok támogatására 4 millió forintot különít el a város a jövő évi költségvetési rendeletében.

A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezetét a megyei és a települési önkormányzatok által önként vállalt támogatás mellett – azzal megegyező mértékben – az Emberi Erőforrások Minisztériuma adja. Az Oktatási Minisztérium 2001 óta teszi lehetővé az önkormányzatok számára a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz való csatlakozást. Tavaly az erre szánt 4 millió forintos keretösszegből összesen 73 felsőoktatásban részt vevő, szociálisan rászoruló kiskunfélegyházi fiatal részesült, havonta átalagosan 6200 forint támogatást kaptak. A támogatásra november 8.-ig lehet pályázni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!