Közélet

2016.10.25. 21:32

Inkább hazaviszik a szemetet

Csak egy helyen, a temető legtávolabbi pontján van szemétgyűjtő a tiszaalpári temetőben. Sok embernek, főként az időseknek komoly kihívást jelent, hogy a hervadt virágokat, koszorúkat, elégett gyertyákat elvigyék a konténerhez.

Vajda Piroska

Ilyenkor Halottak napjára készülődve mindenki a sírokat takarítja, ezért még több hulladékgyűjtőkre lenne szükség – panaszolta egyik olvasónk.Kecskeméti olvasónk Farkas József rendszeresen jár a tiszaalpári sírkertbe szülei sírjához, de folyamatos kihívást jelent számára, hogy beteg csípőjével, fájós lábaival átvergődje magát a sírokon keresztül a hulladékgyűjtő konténerhez, ami a temető legtávolabbi pontján található. De nem csak neki, a temetőbe járó legtöbb időseknek hasonló nehézséget okoz a szemétgyűjtő megközelítése. A kerekesszékeseknek pedig lehetetlenség. Van, aki épp ezért szemeteszsákkal megy ki a temetőbe, és az ott összegyűjtött hulladékot inkább hazaviszi. Farkas József azt is elmondta, többször tapasztalta, hogy a halomba gyűjtött szemetet nem szállíttatta el az önkormányzat, inkább a helyszínen elégették, ami viszont a környékben lakókat zavarta.

Olvasónk felvetésével kapcsolatban felkerestük a polgármestert. Dr. Vancsura István lapunknak elmondta, azért vitették el a hulladékgyűjtő-konténert a temető bejáratából, mert az legtöbbször háztartási hulladékkal telt meg. Mindent odahordtak a csirketolltól kezdve az építkezési törmelékig. Ennek elszállítása viszont jelentős kiadást rótt az önkormányzatra. Ugyanakkor azt is hozzátette, hozzájuk nem érkezett jelzés azzal kapcsolatban, hogy kevesellnék a temetőbe látogatók a hulladékgyűjtők számát. De, ha igény van újabb kukákra, akkor mielőbb pótolják a hiányosságot. A szemétégetésről annyit mondott, hogy korábban ez valóban gyakorlat volt, de ma már igyekeznek  szelektíven válogatva, rendszeresen elszállítani a temetőből a szemetet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!