Közélet

2016.10.17. 10:03

Aranylakodalmukon táncoltak

Címkék#Helvécia

Szombaton aranylakodalmát ünnepelte meg Papp Gábor István és felesége. Az „ifjú” párt családja titokban lepte meg egy kis lakodalommal.

Sebestyén Hajnalka

Különleges élményben volt része Papp Gábor Istvánnak és Szakolczai Teréziának. A házaspár 1966. október 15-én kötött házasságot Helvécián. Napra pontosan 50 évvel később, múlt szombaton otthonukban egy kis állófogadással várták a meghívott vendégeket, akikkel közösen mentek volna el a katolikus templomba. Hatalmas meglepetésként érte őket, amikor nem sokkal dél előtt egy négyfogatos hintó és még néhány másik állt meg a házuk előtt, hogy elvigye őket a templomba. A hintókat a hagyományőrző lovasbetyárok vezették. A házaspár könnyekig meghatódottt a kedvességen, és akkor még nem is tudták, hogy a ceremónia után a Wéber iskolában egy szép lakodalmi ünnepséget szerveztek számukra.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Titokban szervezték meg számukra a hintót és a lakodalmat Fotók: Bús Csaba
[/caption]

A meglepetés fő szervezője Terike első kapcsolatából születetett fia, Varjú Lajos volt, akit egyébként három éves korától Papp Gábor saját fiaként nevelt közös gyermekük Gábor mellett. A szervezésben segítségére volt még barátja, Jobbágy István, a hagyományőrző lovasbetyár egyesület részéről.
Gábor és Terike a mai napig boldog házasságban él, a két gyermek mellett öt unokájuk és egy dédunokájuk született. Az apa a Helvéciai Állami Gazdaságban dolgozott, míg az anya háztartásbeli volt, de emellett a családi gazdaság munkáiból is kivette a részét.
A meglepetés lakodalom is fantasztikusa sikerült. A mintegy 45 ünneplő vendég késő estig mulatott. Még az ifjú pár is többször táncra perdült.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!