Közélet

2016.02.06. 21:51

Szombaton szabadult a börtönből Stadler József

Szombat hajnalban elhagyhatta a nagyfai börtönt Stadler József.

borsonline.hu

Szombat hajnali négy órakor egy ismerőse autóján hagyta el a nagyfai börtönt Stadler József, akinek lejárt az a büntetése, amit 2011-ben kapott. Stadler József első szabad útja természetesen Akasztóra vezetett - írja a borsonline.hu.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Fotó: Végh István/borsonline.hu
[/caption]

Stadler úgy néz ki jobb bőrben van, mint mikor legutóbb a bíróságon megjelent.
– Végre szabad levegőt szívhatok. Persze, hogy jobban érzem magam, a madár is jobban érzi magát, ha kiengedik a kalitkából - mondta a szabadulása utáni első nyilatkozatában a Borsnak a vállalkozó.

Az akasztói vállalkozót 2011 novemberében egy százmilliós csalás miatt ítélték el 4 év 10 hónapra. Abban az évben karácsony előtt be kellett vonulnia a börtönbe.

Stadler József 2011-es büntetésén felül 2014-ben újabb két év tíz hónapot kapott. E mellett egy újabb eljárás is indult ellene egy 420 milliós adócsalás miatt.

Az ismert vállalkozó úgy jósolta, hogy a börtönben fogják eltemetni, és sokáig úgy tűnt, hogy ez valóra is válik. 2014-ben betegsége miatt büntetését is megszakíthatta, akkor azért engedték ki a börtönből, hogy megválthassa sírhelyét.

– Meghalni küldtek haza, idős nagybeteg édesanyám ápolt. Tökölön és Szegeden is többször műtöttek hasnyálmirigy-problémákkal. Utoljára azt mondta az orvos: lehet, csak egy napom, legfeljebb egy hetem lehet hátra. Negyvennégy kiló voltam, a sírhelyemet is megváltottam – emlékezett tavaly nyáron a Borsnak ezekre az időkre a rácsok mögött.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!