Közélet

2015.12.03. 06:52

Nem lesz semmi idén az útfelújításból

Nem április 1-jei tréfa volt az 53-as főút 18 kilométeren történő felújításának bejelentése, ám a kivitelezés már biztosan nem indul el idén.

Barta Zsolt

Az idén már semmi sem lesz abból az útfelújítási tervből, melyről április 1-jén tartottak sajtótájékoztatót Soltvadkerten. Akkor Font Sándor országgyűlési képviselő beszélt arról, hogy az útdíjból mintegy 200 milliárdos bevételre számít a kormány, melyből 50 milliárdot fordítanak idehaza a közutak javítására. Ebből a keretből 2,8 milliárd forint jut Bács-Kiskunra. A Kiskunhalas és a keceli-kiskőrösi körforgalmi csomópont közötti, mintegy 18 kilométeres szekaszt újítják fel – mondta akkor.

Eddig egy kapavágás sem történt a területen. Ezt vetették fel a vadkerti képviselők legutóbbi ülésükön, ahol Lehoczki Ferenc polgármester reagált. Elmondása szerint még nem ért véget a közbeszerzési eljárás, ezért csúszik a munka. Azt azonban nem zárta ki, hogy 2016 tavaszán elkezdődik a kivitelezés. Megjegyezte, hogy a Kossuth utca Kiskőrös felőli bal oldalán egy leállósávot építenek, illetve a sportpálya és a helyi pékség közötti útszakaszon egy gyalogátkelőhelyet is kialakítanak majd.

Az 53-as és az 54-es főutak a vadkerti városi körforgalomban találkoznak, ennek köszönhetően 12 ezer jármű halad át a városon, nponta amely az M6-os autópálya Szekszárd és Pécs közötti forgalmának éppen a duplája. Ez meg is látszik az út állapotán. A pénzből a Soltvadkert és a keceli-kiskőrösi körforgalom közötti szakaszt a jelenlegi hatméteres szélességről hétméteresre szélesítik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!