Közélet

2015.09.29. 11:03

Több kitüntetéssel is elismerték munkáját

Népes családja körében ünnepelte 90. születésnapját Pálus Elekné, akit a jeles évfordulón Csányi József polgármester is köszöntött.

Vajda Piroska

A családi ünnep jó alkalom volt arra, hogy Erzsike néni felelevenítse küzdelmes életútját. Elmesélte: nagycsaládba született, hatan voltak testvérek, szülei korai halála után a legnagyobb testvér nevelte fel a kisebbeket. Erzsike néni 16 évesen ment férjhez Papp Gáspárhoz, aki egy évvel házasságkötésük után katonai behívót kapott, Ceglédről indult a frontra. Ugyanezen a napon született meg fiuk, akit az édesapa soha nem látott, mert elesett a doni harcokban. Erzsike néni kilenc évig nevelte egyedül gyermekét, majd ismét férjhez ment Pálus Elekhez. Házasságukból egy lányuk született. Gyerekei öt unokával és négy dédunokával örvendeztették meg.

Erzsike néni 1950-től a Vegyipari Gépgyár építkezésén dolgozott, eközben elvégezte a Közgazdasági Technikumot, majd nyugdíjba vonulásáig könyvelőként dolgozott. 1971-ben lakossági javaslatra megválasztották a Városi Tanács tagjának. Számos társadalmi tevékenysége mellett tagja volt az Egészségügyi Bizottságnak, és 13 évig elnöke a Számvizsgáló Bizottságnak. Mindig szívügyének tartotta a rászorulók támogatását. Nem csoda, hogy 1990-ig ötször választották újra. Lelkes támogatói a rendszerváltás évében is összegyűjtötték az induláshoz szükséges kopogtató cédulát, de férje betegsége miatt nem vállalta tovább a megtisztelő feladatot. Munkáját több kitüntetéssel is elismerték. Erzsike néni nyugdíjba vonulása óta is aktív életet él. Mint mondta, soha nem szeretett tétlenkedni. 2003-tól, férje halála után egyedül élt. Ám, megrendült egészsége miatt öt évvel ezelőtt úgy döntött, lányához költözik Szegedre. De, ma is szeretettel gondol Félegyházára és azokra az emberekre, akikért tanácstagként dogozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!