Közélet

2015.08.22. 17:00

Jó egészségben, vidáman 90 évesen is

A tortán és a virágcsokrokon is a 90-es szám díszelgett. Farkas Lászlóné Marika 90. életévét ünnepelte meg a nótás kedvű nyugdíjas barátaival, köztük két 80 éves barátnőjével.

Sebestyén Hajnalka

Tripla ünnepet tartott a Nótás Kedvű Nyugdíjas Klub a napokban a művelődési házban. Adamikné Klárika klubvezető három tagot kerek évfordulós születésnapján köszöntött, akik szerencsére mindhárman jó egészségnek örvendnek, és gyakori vendégek a klubban. Farkas Lászlóné Marika 90. életévét töltötte be a napokban. A ma is mozgékony, fürge, odaadó szeretetéről ismert Marika néni szinte a kezdetektől tagja a nótás kedvűeknek. Az alapítók közül ma már sajnos senki nem él, így ő a rangidős. Mindig is a szeretetéről volt ismert, amikor csak tudott segített, legyen az családtag, szomszéd vagy barát. A klubbal gyakran eljárt kirándulni, vitte magával unokáit, sőt mások unokáit is, akikre mindig gondosan odafigyelt, kedvükben járt. A klubtagok bíznak benne, hogy még éveken át erősíti a jó kedélyű társaságot.

A nagy tortán 90-es szám szerepelt, de nem Marika néni volt az egyetlen ünnepelt. Rajta kívül még P. Kiss Istvánné Rózsikát és Illés Lászlóné Margitkát a 80. születésnapján köszöntötték. Mindkét hölgynek szintén jó egészséget és még sok-sok közösen eltöltött évet kívántak. Az ünnepi pillanatok részeként énekszó kíséretében átadott torta mellé virágokkal és az ajándékokkal kedveskedtek az idős matrónáknak.
A Nótás Kedvű Nyugdíjas Klub összejövetelei, rendezvényei sokaknak az egyetlen közösségi program, ilyenkor kedvükre beszélgethetnek, megoszthatják társaikkal élményeiket. Természetesen, mint arra a nevük is utal, gyakran fakadnak dalra, sőt az elmúlt évben több színdarabot is előadtak, nagy sikerrel. Jelenleg mintegy negyvenen vannak, a legidősebb tagjuk a 93 éves Bodri Laci bácsi. Minden negyedévben egy ebéd kíséretében megünneplik a névnaposokat és a kerek évfordulós születésnaposokat, mint tették ezt most is.
Adamikné Klárika elmondta, 15 éve vette át a klub vezetését, ez idő alatt már az ötödik 90 éves tagot köszönthette. Mindig öröm az ilyen ünnep, a születésnapos mellett sokaknak ad pozitív életérzést.

Hétfőnként találkoznak

A Nótáskedvű Nyugdíjas Klub tagjai minden hétfőn találkoznak. Ilyenkor beszélik meg az aktuális feladatokat is. Például hol lesz a következő fellépés, merre mennek kirándulni, mely fürdőbe mennek feltöltődni. A kirándulásaik úticéljai elsősorban gyógyvizes létesítmények. A közös fellépéseket is nagyon szeretik. Ezen a nyáron azoban a betegségek miatt kevesebbet vállaltak, de legközelebb szeptemberben a helvéciai szüreti napokon újra színpadra lépnek az idős hölgyek és urak.

 

Címkék#Helvécia

Ezek is érdekelhetik