Közélet

2014.07.03. 11:49

Nélkülük nincs repülés

Ünnepséget tartottak tegnap a Repülőműszakiak Napja alkalmából a kecskeméti reptéren, az MH Légijármű Javítóüzemnél.

Hraskó István

A rendezvényen részt vett Sáfár Albert dandártábornok, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke, illetve Schmidt Zoltán ezredes, az összhaderőnemi parancsnokság logisztikai erők főnöke. Képviseltette magát a Honvéd Vezérkar Logisztikai Csoportfőnökség, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, a légijármű javítóüzem, a pápai bázisrepülőtér, a szolnoki helikopterbázis, az ORFK Készenléti Rendőrség Légirendészeti Parancsnoksága, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesület.

– A repülőműszaki szakemberek felelősségteljes tevékenysége hivatott biztosítani a légi járművek üzemképességét, légi alkalmasságát, harckészségét, amely munka mindvégig megköveteli művelőiktől a nagyfokú felelősséget, odaadást, áldozatkészséget és lelkiismeretes szolgálatot. Az Önök munkájának igazi szépsége abban rejlik, hogy a repülést végrehajtó személyzetek csak akkor tudják az elvárásoknak megfelelően végrehajtani küldetésüket, ha biztosak abban, hogy az általuk alkalmazott eszköz műszaki állapota garantálja a repülési feladat biztonságos végrehajtását, fegyverrendszerei képesek rendeltetésük betöltésére – hangzott el dr. Benkő Tibor vezérezredes, vezérkari főnök felolvasott köszöntője. Sáfár Albert dandártábornok pedig úgy fogalmazott: a pilóták szempontjából a legmegnyugtatóbb dolog, hogy mindig olyan gépekbe ülhetnek be, amelyet a szakmájuk legjavát adó kiváló szakemberek készítettek fel a repülésre.
Az ünnepségen megkoszorúzták a repülőműszakiak emléktábláját, majd elismeréseket adtak át.

A Repülőműszakiak Napján, július 2-án Adorján Jánosra konstruktőrre, a hazai repülés egyik jeles úttörőjére emlékeznek. Adorján a Gottlieb Daimler tanítványaként Stuttgartban szerzett diplomát, majd 1910-ben Libelle nevű repülőgépével sikeres próbarepülést hajtott végre.

Címkék#Kecskemét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!