Közélet

2014.01.02. 21:14

Szilveszteri szemétmérleg: nyolc köbméter gyűlt össze Kecskeméten

Címkék#Kecskemét

Nyolc köbméter hulladék gyűlt össze Kecskeméten szilveszter után (összehasonlításképpen: a fővárosban 210 köbméter).

Hraskó István

Mint azt lapunknak Kerekes László, a Kecskeméti Városgazdasági Kft. köztisztasági csoportvezetője elmondta: szerdán hajnali 5 órától egészen délelőtt 10 óráig tartott a takarítás, 15 ember részvételével. A legtöbb szemét természetesen a főtéren volt szétdobálva, de ráfért a célzott takarítás a Centrum Áruház parkolójára, a Kápolna utcára és a Mária utca belváros felőli végére is, tekintettel a közeli szórakozóhelyekre.

Kerekes Lászlót megkérdeztük arról is, hogy a fák ágait „dekoráló” szemetet – nejlonszatyrokat, csomagolóanyagokat, szerpentineket – is leszedik-e a cég dolgozói? Ugyanis a városban több fán ilyen „díszek” lógnak. A köztisztasági csoportvezető elmondta: ünnepek után jellemzően több szemét kerül a tárolóedényekbe, esetleg melléjük is. Az üres nejlonzacskókat könnyen felkaphatja és elsodorhatja a szél, vélhetően így gabalyodtak azok a fák ágai közé. A tájékoztatás szerint a VG Kft. sort fog keríteni az ilyen magasban lévő hulladék begyűjtésére is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!