Közélet

2013.12.09. 14:33

Ködös idők jönnek

Nyugodt, csendes időszak veszi kezdetét. A kezdeti napos időt követően azonban a hét közepétől egyre többfelé ködössé, borongóssá válik időjárásunk.

baon.hu

149725471

Fotó: Chalabala

Kedden és szerdán azonban hazánk nagy részén még élvezhetjük a napfény jótékony hatását, csupán kedden nyugaton, szerdán egy melegfront hatására pedig északkeleten lehet több felhő az égen. Mindkét napon keleten lesz hidegebb, errefelé a fagyos hajnalokat követően helyenként napközben is csak fagypont körül, míg az enyhébb nyugati tájakon 5 fok fölött alakul a hőmérséklet, sőt kedden Vas és Zala megye térségében akár még 8-9 fokot is mérhetünk a délutáni órákban.

Csütörtöktől aztán előreláthatólag teret hódít hazánkban a hideg légpárna nevű időjárási jelenség. A magasban zajló melegedés és az átkeverő légmozgás hiánya következtében egyre nagyobb területen képződik a hajnali órákban köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, mely az idő előrehaladtával várhatóan az egész országot megüli - írja az időkép.hu.

A hét legvégéig ebben az időjárási helyzetben nem is látszik változás, az ország nagy részén szürke, hideg, téli napokra kell felkészülnünk, csupán a hideg légpárna szintje fölé emelkedő hegycsúcsainkon számíthatunk kellemesebb, naposabb időre. Ennek hatására elsősorban a nagyvárosok környezetében ismét fokozódni fog a légszennyezettség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!