Közélet

2013.12.16. 16:05

Fogalmazók, ügyvédjelöltek versengtek a bíróságon

Sok éve hagyomány, hogy polgári jogi jogesetmegoldó versenyt szervez a Kecskeméti Törvényszék és a megyei ügyvédi kamara.

Hraskó István

A közelmúltban a fogalmazók háromtagú tanácsokat alkotva bírálták el a „megfellebbezett” elsőfokú határozatot. A szimulált tárgyaláson az ügyvédjelöltek felperesi-alperesi képviseletet láttak el, indokolva a fellebbezést, majd a tárgyalások befejeztével a „bírói tanácsok” kihirdették a határozataikat, részletesen indokolva azt.

– A zsűri a jogi képviselők teljesítményében a feladatmegoldás mellett hasonló súllyal értékelte a kreatív ötleteket, a nem várt kérdésekre való reagálásokat, az előadásmódot, a tárgyalási viselkedést, s nem utolsósorban a jogi szakszerűséget. A bírói tanácsoknál pedig többek között figyelembe vették a tárgyalásvezetés szakszerűségét, hangulatát, gördülékenységét, a tényállás tisztázására való törekvést, a határozathirdetést, valamint annak indoklását – mondta el lapunknak dr. Balogh Zoltán kollégiumvezető, a verseny szervezője.

A zsűri – dr. Illés Mária, megyei bírósági tanácselnök, a zsűri elnöke, dr. Sulyok Miklós, a megyei ügyvédi kamara elnöke és dr. Ónodi Csaba, a polgári kollégium vezető helyettese – úgy értékelte, hogy a bírósági tanácsok tagjai közül a legjobb teljesítményt dr. Szigeti Zoltán nyújtotta tanácselnök szerepkörben, Pulainé dr. Horváth Hajnalka előadó bíróként, dr. Faragó Andrea pedig a határozat indokolása, ismertetése terén. A bírósági tanácsok között első helyezést a dr. Szigeti Zoltán, dr. Pálvölgyi Tímea, dr. Benkovicsné dr. Varga Erika alkotta trió érte el, második dr. Varga-Szombath Anita, dr. Perlaki Adrienn, Pulainé dr. Horváth Hajnalka tanácsa lett, harmadik helyen dr. Bujdosó Melinda, dr. Faragó Andrea és dr. Horváth László végzett. Az ügyvédjelöltek között dr. Benyáts Laura bizonyult a legjobbnak, második dr. Agócs Ákos, harmadik pedig dr. Veréb Tímea és dr. Misurák Ervin lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!