Közélet

2013.12.29. 07:22

A vendéglátás tudományát évtizedek óta oktatja

A vendéglátóipari középiskolákban tanuló diákok, öregdiákok közül sokak számára hangzik ismerősen Horváth Imre neve. A neves szakember a közelmúltban vehette át a Bács-Kiskun Megye Szakképzéséért díjat, mely a Kamarai Emlékgyűrű viselésére jogosítja.

Sebestyén Hajnalka

Horváth Imre negyvenhárom éves szakmai gyakorlattal bír, melyet a környék legnevesebb helyein szerzett meg a pincér tanulótól a vállalkozóig, többféle posztban. Jelenleg a Rigó Vendéglő tulajdonosa.

A neve időközben egybeforrt az oktatással is. Komoly, több évtizedes szakmai gyakorlati tapasztalatát kamatoztatja immár harmincegy éve a felnőtt oktatásban, illetve több mint tíz éve óraadó tanárként tanítja a vendéglátás tudományát a nappali tanuló képzésben, jelenleg a kecskeméti Széchenyi István Vendéglátóipari középiskolában. Korábban nemcsak ebben az iskolában, hanem Tiszakécskén, a Móricz Zsigmond Oktatási Intézményben is segédkezett a vendéglátás oktatásában, a tanítástól a vizsgáztatásig.

Legszebb feladatának mégis a pincérek mestervizsgáztatását tartja, külön öröm számára a felkészítés is. 1982 óta részese a szakmunkás vizsgáztatásnak, megbízóleveleinek száma mára meghaladta a kettőszázat. Az oktatásban szerzett tapasztalatát pedig országos szinten is hasznosítja, hiszen a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának egyik alelnöke, így új trendekkel és ötletekkel gazdagítja a megyei vendéglátós oktatást.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Horváth Imre kiváló tanárként is
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!