Közélet

2012.12.27. 19:30

Elhunyt Kiskunfélegyháza volt polgármestere

Életének 60. évében elhunyt Ficsór József, Kiskunfélegyháza nyugalmazott polgármestere, aki húsz éven keresztül vezette a várost. Az önkormányzat saját halottjának nyilvánította Ficsór Józsefet.

Zs. D.

December 24-én a kecskeméti kórházban elhunyt Ficsór József, Kiskunfélegyháza volt polgármestere. Ficsór Józsefet 1990-ben választották meg a város polgármesterének, 2010-ig vezette a várost. A nyugalmazott polgármester hétfőn délután, egy váratlan rosszullétet követően került a megyei kórházba, ahol már nem tudták megmenteni az életét.

Kiskunfélegyháza polgármestere, Kapus Krisztián és a Ficsór család képviselői csütörtökön egyeztettek a nyugalmazott polgármester temetésének ügyében.
- Kapus Krisztián, mint Kiskunfélegyháza város polgármestere a helyi önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának 11. §. értelmében saját hatáskörében a város halottjának nyilvánította Ficsór Józsefet. Eszerint az elhunytat díjmentes díszsírhely és temetés illeti meg. A délelőtti megbeszélésen Kapus Krisztián jelezte a család felé, hogy a mai nappal kezdeményezi Ficsór József, nyugalmazott polgármester úr díszpolgári kitüntetésre való felterjesztését - olvasható az önkormányzat honlapján.

Zs. D. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!