Közélet

2012.08.29. 21:12

Négy év után zárhatták le a városközpont megújítását

Címkék#Baja

Baján tegnap hivatalosan lezárták a történelmi városközpont megújításának projektjét.

Kubatovics Tamás

- Nem találkoztam olyan emberrel, aki ne lenne elégedett azzal, ami elkészült. Ez a felújítás jó példája annak, hogy a közösségi érdek mindig fontosabb az egyéninél. Kellett néhol kompromisszumokat kötni, akkor kellett több helyen műszaki tartalmat csökkenti, amikor már elkezdődtek a munkák. Ez nem volt egyszerű. De látható, hogy esténként, hétvégén igazi közösségi térré lett a megújult belváros, a legtöbb ember sajátjának érzi - fogalmazott Zsigó Róbert a Bácskai Kultúrpalotában tartott ünnepségen. Hangsúlyozta: abban is igazuk volt, hogy a városközpontban nőni fog a forgalom, amit immáron az üzletek bérlői is igazolhatnak.

Rubus Anikó beruházási ügyintéző foglalta össze a projekt legfontosabb elemeit. Eszerint 2008. júliusában nyújtotta be az önkormányzat az első körös pályázatát és a műszaki átadásra e hónap első napján tartották, a pénzügyi zárás a jövő hónap végére történhet meg. Az városközpontban 14 hektárnál nagyobb terület érintettek a munkálatok, ezekre 1 milliárd 218 millió forintot költhettek el, ebből 904 millió forint volt a támogatás, 11 részből állt össze a projekt, ami az építkezések, megújítások mellett szemléletbeli változtatásokat is magában hordozott.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!