Közélet

2012.05.24. 17:49

Szemet szúrtak a sárga tuják

Közterületre ültetett, kiszáradt növények ronda látványát tették szóvá kecskeméti olvasóink. A Margaréta idősotthonnál több száz tuja sárgállik, a belvárosban áprilisban elültetett japán cseresznyék - egy olvasó szerint - nem eredtek meg.

Popovics Zsuzsanna

A Károly Róbert körúton, a Margaréta otthon mögött tavaly óta ki vannak száradva az oda ültetett tuják, több sorban - jelezte egy környéken lakó olvasónk. Hozzátette: a több éves növényeknek kevés esélyük volt a megmaradásra, alig egy tucat eredt meg. Nagy többségük kiszáradt, el kellene távolítani.

A területre a Kefag Zrt. ajánlotta fel az egyik csemetekertjükből felszabaduló növényeket, melyek telepítését és a további gondozását a Városgazdasági Kft. végezte - tudtuk meg a polgármesteri hivatalban.
A városüzemeltetési csoport illetékese, Kasza Gábor elmondta: az örökzöldek nagyon érzékenyek a telepítés idejére, illetve arra, hogy megfelelő méretű földlabdával történjen az ültetés. Összességében a megfelelő gondozás ellenére a Margaréta Otthon mögötti területen a növények döntő többsége nem vészelte át az átültetést, bár más területeken a velük egy időben elültetett növények jóval nagyobb számban maradtak meg. A kipusztult egyedek folyamatos eltávolításáról a Városgazdasági Kft. gondoskodik, a fenntartási munkák keretében.

Egy belvárosi társasház közös képviselője a Rákóczi Általános Iskola előtti közterületen elültetett japán cseresznyefákért aggódik. „A facsemetéken az ültetés idején már levelek, virágok voltak, ám mostanra leszáradtak. Hiányolom a rendszeres öntözésüket” – mondta el Horváthné Szénási Katalin.

– A cseresznyefák virágzatát és lombozatát a húsvéti időszak fagyos időjárása viselte meg, de már látható a fákon, hogy nem pusztultak el, ismételten kihajtanak – válaszolt Kasza Gábor. – A fák rendszeres öntőzéséről a rákóczi iskola segítségével a városi önkormányzat gondoskodik.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Megsárgult, elszáradt növényeket látni a Margaréta otthon közelében
[/caption]

Popovics Zsuzsanna Megsárgult, elszáradt növényeket látni a Margaréta otthon közelében -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!