Közélet

2012.05.14. 16:09

A nap képei: megsimogattuk a sólyomfiókákat

Munkatársunk is részt vett a Kiskunsági Nemzeti Park madárgyűrűzésén, sőt kezébe vehetett egy pelyhes és sivalkodó kerecsensólymot.

Popovics Zsuzsanna

Amikor felnőnek, nagytestű ragadozó madarak lesznek, ám most folyton éhesek azok a sólyomfiókák, akik egy villanyoszlopra kihelyezett költőládában laknak, valahol a Kiskunságban. A kerecsensólymok védelméért évek óta sokat tesz az EDF DÉMÁSZ és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága (KNPI). Ezt hétfőn be is mutatták egy madárgyűzéssel egybekötött sajtótájékoztatón.

Egy költőládához úgynevezett „fotócsapdát” helyeztek ki az áramszolgáltató munkatársai, hogy végigkísérhessék a madárcsalád életét. Ha már felmásztak a 27 méter magasan lévő fészekhez, gyűrűzésre le is engedték a benne lévő 2-2,5 hetes fiókákat. Szerencsére kiderült, hogy a madarak jóltápláltak és egészségesek.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A kis sólymok bátran viselték az újságírók babusgatását
[/caption]

Továbbra is várjuk érdekes, vicces vagy elgondolkodtató fotóikat Nap képe rovatunkba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!