Közélet

2012.04.12. 17:28

Felújítás után vége a fölvégi iskolának?

A közoktatás átszervezésének sürgető feladatai miatt tartottak előre nem tervezett ülést a bajai városházán.

Kubatovics Tamás

A város honlapján megjelent tudósítás szerint dr. Gyenes Gabriella jegyző arra hívta fel a figyelmet, hogy a bizottsági üléseken az érdekeltek és a szakemberek bevonásával minden fontos kérdés megvitatható, és megfelelő előkészítés alapján május 31-éig kell dönteni az új tanévre érvényes átalakításról. (Tehát az idő sürget, valószínűleg ezért nem értesítette szerkesztőségünket a polgármesteri hivatal a rendkívüli ülésről. A városi portálra sem került fel meghívó – a szerk.). A szándéknyilatkozat szerint az általános művelődési központok visszavedlenek iskolává, és így kerülhetnek majd el az önkormányzattól.

A városi fenntartásban maradó óvodákat egy igazgatóság alá szerveznék. A megszűnő ámk-k városrészi közművelődési feladatai az ilyen szolgáltatást is nyújtó városi könyvtárhoz kerülhetnek.
Elképzelhető, hogy a felsővárosi iskola tavaly felújított épületébe a Liszt Ferenc AMI költözik, a fölvégi diákok pedig az újvárosi és a szentistváni iskola diákjaiként folytatják, de már nem a Flórián utcában. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!