Közélet

2012.03.09. 17:49

A nap képe: a gyalogosnak vagy az autósnak van igaza?

Egy közlekedési rejtély megoldására keresi a választ egy olvasónk, bízva abban, hogy közösen megtaláljuk a megfejtést.

baon.hu

Kecskeméten a Ceglédi út és a Kerkápoly utca kereszteződésében gyalogos átkelőhely nincs sem közlekedési tájékoztató táblával, sem fehér útburkolati jelekkel jelezve – írta nekünk Dudás Mihály. – Kerékpárút azonban keresztezi a főútvonalat, ami táblával és sárga útburkolati jelekkel is ki van jelölve. A Ceglédi úton egy sárga tábla ugyan jelzi a kerékpárúton előfordulható gyalogosokat, de az nem közlekedési tábla. Olvasónk a napokban - több gyalogossal együtt – kelt át a fotón látható útszakaszon.

„Társammal együtt a kijelölt kerékpárúton, biztonságban érezve magunkat - kereszteztük a Ceglédi utat. Kecskemét felől egy „úrvezető” közénk hajtott, és közben, ingerülten kiabálva méltatlankodott: Ez nem zebra! Persze igaza volt, de mi gyalogosok más véleményen voltunk.”– írta nekünk Mihály. Önök szerint kinek volt igaza?[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az erősebbnek van elsőbbsége? – kérdezi olvasónk
[/caption]

Továbbra is várjuk érdekes, vicces vagy elgondolkodtató felvételeiket rövid magyarázat kíséretében Nap képe rovatunkba! A legjobb felvételek bekerülnek a Petőfi Népébe.

 

baon.hu Az erősebbnek van elsőbbsége? – kérdezi olvasónk -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!