Közélet

2012.01.09. 19:54

Nem maradnak hoppon az orgoványi nyugdíjasok

Mintegy 400 falubeli nyugdíjast vendégelt meg karácsony előtt az orgoványi önkormányzat. Hagyomány a faluban az idősek ilyesféle kedves fogadtatása.

Miklay Jenő

A községből megírta nekünk egy olvasónk, hogy 2010-ben őt is meghívták az adventi ünnepségre, de akkor nem tudott részt venni, mert épp betegen feküdt. „Tavaly viszont elmentem volna, de nem kaptam meghívót. Sajnálom, mert sokat jelentett volna nekem a  pénzbeli ajándék, amit ilyen alkalomból nyújt az önkormányzat az időseknek. Ahogy tudom, sokan kaptak meghívót, akiknek  nem is kevés a nyugdíjuk. Úgy látszik, én nem tartozom a kiváltságosok közé” – osztotta meg velünk csalódottságát nevét  elhallgató olvasónk.

– Pedig jó lenne tudni név szerint, hogy ki maradt  le a rendezvényről és az ajándékról, mert akkor legalább utólag pótolnánk a megtisztelést – mondta megkeresésünkre Maszlik István Orgovány polgármestere. – A decemberi rendezvényre meghívtuk a nyilvántartásunkban szereplő, 70 éves életkor feletti falubelit és kipostáztunk címükre 1500 forintot az ünnepek előtt. Tudomásunk szerint nem hagytunk ki senkit véletlenül sem. Persze attól még előfordulhatott az, hogy valami okból mégsem jutott el a küldemény valakihez.

A polgármester arra kéri a nyugdíjasokat, akik esetleg mégis kimaradtak, hogy menjenek be a faluházára, mert szeretnénk az ünnepekre szánt pénzt átadni mindenkinek, akit az megillet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!