Közélet

2011.12.12. 16:37

Látogatóban a Mikulásnál

Minden gyermek vágya az, hogy legalább egyszer eljusson Lappföldre, és meglátogathassa az „igazi Mikulást”. Az Együtt a Daganatos Betegekért Alapítvány jóvoltából magyar gyerekek is eljuthatnak Rovaniemibe, Finnországba. A lakiteleki Kakó Csongor sok élménnyel tért haza az utazásról.

Szentirmay Tamás

A most tíz éves lakiteleki kisfiúnál másfél éves korában vették észre a histiolytozis x nevű rendkívül ritka betegséget, ami csontvelőjét, és a lágyszerveit támadta meg. Szülei évekig hordták kórházról kórházra, sikeresen. Egy ideje ugyanis már tünetmentes Csongor. Édesanyja szerint most már csak azt lehet észrevenni rajta, hogy kisebb korosztályánál. Ellenőrzésre természetesen még járniuk kell, de ugyan úgy jár iskolába, mint kortársai – tanul, játszik, focizik.

Csongor a Mikulással való találkozásról élménybeszámolót tartott a lakiteleki óvoda Katica csoportjában. Ott, ahova ő is járt három éven keresztül. Édesapja segítségével megmutatták a kirándulásról készült képeket. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Csongor a Mikulás szánját is kipróbálhatta
[/caption]

– A Mikulás nagyon kedves volt, még magyarul is köszöntött bennünket – mesélte Csongor. – Átadtuk a rajzainkat, és közös fotók is készültek. Meglátogattuk a postahivatalát, ahol a manók dolgoznak. Ők segítenek a Mikulásnak szétválogatni és megválaszolni a sok-sok levelet, amit kap.

Csongor és társai jártak a Fül-hegynél is, ami a legenda szerint minden gyermekszív dobbanását közvetíti a Mikulás számára. A lappföldi utazók egyikeként Csongor is bizonyítványt kapott arról, hogy kijárta a manóiskolát, és láthatta a Mikulás játékkészítő masináját is

Szentirmay Tamás Csongor a Mikulás szánját is kipróbálhatta -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!