Közélet

2011.10.13. 12:33

Kiszíneztük Ildikót: diákjai álla is leesett tőle - fotók

Leginkább fekete-fehérben élte mindennapjait a Baon átváltoztató játékának legújabb kiválasztottja, Sándor Ildikó. Mi azonban „kiszíneztünk” a gimnáziumi tanárnőt, diákjai tapsoltak, amikor megújulva betoppant az osztályterembe.

Pásztor Andrea

Ildikó Abonyban született, nyolc éve él a fővárosban. Azóta a legnagyobb szenvedélye a Margit-sziget, amit hol futva, hol biciklivel, máskor pedig gyalogosan hódít meg újra és újra. 33 éves, egy gimnáziumban tanít magyar nyelvet és irodalmat. Márciusi jelentkezésében azt írta nekünk, szeretné, ha szakértő csapatunk kihozná a legjobb formáját, ugyanis épp társat keres. Elárulta magáról, hogy ő maga is sokat tesz külsejéért, néhány éve leszokott a dohányzásról, az akkor felszedett kilók egy részét leadta, rendszeresen sportol, de van néhány dolog, amiben segítségre szorul. „Örökös problémám vékony szálú, „színtelen” hajam, és hogy hadilábon állok a színekkel. Alig van olyan szín, amiben jól érzem magam, ezért aztán gyakran csak fehér felsőket hordok.” Az sem lenne baj, ha az átváltoztatás után kicsit kiválnék a diákjaim közül – zárta bemutatkozását Ildikó. A csatolt fotó meggyőzött minket arról, hogy valóban szüksége van segítségünkre, így újra munkába állt egy fővel kibővült csapatunk.

Mintha egy fekete-fehér, kosztümös filmből csöppent volna a XXI. századba, ez volt az első benyomásunk Ildikóról, amikor bejött hozzánk. Egy kedves érzékeny, kifinomult humorérzékkel megáldott nőt ismerhettünk meg személyében, színes egyéniségével azonban éles kontrasztban állt „szürke” külseje. Elárulta, hogy néhány hónapja, párkapcsolatban él. Bár eddig ragaszkodott a hagyományokhoz, félt a változásoktól, az új szerelem sokkal inkább nyitottá tette. Készen áll ahhoz, hogy új külsővel kezdjen új életet. Mi mindent megtettünk, hogy segítsük ebben.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ildi – a nagy átalakítás előtt
[/caption]

Ezúttal is egy egész napos ruhapróbával indult a nagy átalakítás, másnap pedig következett a szépítő kúra. Csatlakozott az átváltoztató brigádhoz Farkas Tibor személyében egy profi gyógymasszőr, hogy testi-lelki felfrissüléssel kezdődhessen az átváltoztatás napja.

– Ildikó kezelése egy teljes testmasszázzsal indult – avat a részletekbe Tibor. – A legfontosabb cél ilyenkor a stresszoldás (hisz minden változás feszültséggel jár), valamint a testi-lelki egyensúly megteremtése. Ildikónak a ráhangolódás nagyon jól ment, teljesen át tudta magát adni a kezelés jótékony hatásának, annak ellenére, hogy a rögtönzött fotóstúdióban masszíroztam, ami nem a legideálisabb helyszín az ellazuláshoz.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Farkas Tibor stresszoldó testmasszázzsal és energetizáló kezeléssel készítette fel a változásra Ildikót
[/caption]

Tibi jó tanácsokkal is ellátta modellünket. Elmondta, hogy nagyon fontos számára a helyes testtartás elsajátítása és rögzítése, az az ember ugyanis, akinek „tartása” van, nemcsak megszépül, de egészségesebbé és kiegyensúlyozottabbá is válik. A nyaki rész és a váll kezelésével segítette Ildikót gyógymasszőrünk a helyes testtartás kialakításában, illetve energetizáló fogásokat alkalmazott annak érdekében, hogy könnyebben befogadja az előtte álló átváltozást. – A nyaki csigolyák és izmok rendbetételéhez véleményem szerint szükség van még 2-3 kezelésre, utána pedig rendszeres jógára – figyelmeztette Ildikót búcsúzóul Tibi.

A hajnali feltöltődés után sietett modellünk mesterfodrászunkhoz. Szabó Andi már előző nap szemrevételezte Ildi haját, és egy merész vörös színt javasolt számára, ő pedig aludt egyet a dologra. Szerencsére igent mondott, így Andi valóra válthatta elképzelését. – Natúr színű, vékonyszálú, nagyon száraz, babahaja nem illett sápadt arcszínéhez, ezért döntöttem úgy, hogy egy gyönyörű őszi színnel, a rézvörössel élénkítem fel – avat a részletekbe a szakember.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A matt barna helyett rézvörös színt kapott Ildikó haja
[/caption]

– A dúsabb hatás érdekében fokozatos vágást alkalmaztam, és ragaszkodtam ahhoz, hogy frufrut is vágjak Ildinek, magas homloka miatt. Hajának természetes göndörségét szerettem volna megőrizni, ezért speciális hajkisimító olajjal hangsúlyoztam, formáztam a hullámokat. Hajtőemelővel növeltem a haj volumenét, a szárítás során pedig felturbóztam a frizurát.  

Az eredménytől elállt a szavunk: Ildi szinte kivirult az új frizurától, fülig érő szájjal toppant be a Szépségzónába, ahol Geiger Katalin várt rá. Ahogyan legtöbbször, most is szemöldökigazítással és festéssel kezdtek. – A jól eltalált forma és szín nyitja a tekintetet, elengedhetetlen a tökéletes összhang eléréséhez – mondja Kata munka közben. Kozmetikusunk Ildi arcformájához igazította szemöldökét, és új, vörös hajszínével harmonizáló vöröses-barnás árnyalatúra színezte. Az új színekkel szemeit hangsúlyosabbá tette, ettől arca láthatóan felélénkült, fiatalosabb lett. – A sminkben is a meleg tónusokkal harmonizáló barnás-bézses árnyalatok mellett döntöttem – magyarázza Kata. – Ildikó bőre szép, az alapozással és a pirosítóval csupán egy kis „színt” adtam neki. Szemeit barna kontúrral, óriási szempilláit spirállal, száját  barackos szájfénnyel emeltem ki.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Barnás-bézses árnyalatokkal készül a szépítő smink
[/caption]

Modellünk azt is megtudhatta a sminkelés közben, hogy tavasz típusnak mondható, amelyre gyakran jellemző a vízhiányos, mérsékelt zsírhiányos bőr. Ennek a típusnak nagy előnye, hogy nem különösebben problémás, elvétve, ciklushoz kötötten jelenik meg rajta egy-egy pattanás, hátránya viszont, hogy fokozottan igényli a törődést, a bőrtáplálást. Ennek hiányában általában a száraz, vékony hám-irha határ miatt könnyen pigmentálódik, az idő előrehaladtával pedig viszonylag korán megereszkedhet, ráncosodhat.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Az új hajszínnnek és a profi sminknek köszönhetően Ildi kivirult
[/caption]

Mintha egy másik nő lépett volna ki a kozmetika ajtaján. Ragyogó vörös haja, tengerkék szeme – ami a profi smink előtt fel sem tűnt nekünk – vonzotta a tekinteteket, míg a fotóstúdióba értek, ahol Illés Tóth Orsolya várta őt, és rövid ráhangolódás után profi modelleket megszégyenítő ügyességgel pózolt a kamera előtt.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ing: Springfield, 7995 ft, farmer: Tally Weil, 6995 Ft, táska: Springfield: 3995 Ft
[/caption]

– Ildi a tavasz típusba tartozik, számára a természetes, meleg, pasztell árnyalatok állnak jól – kezdi modellünk kivesézését stílusszakértőnk. – Amikor találkoztunk rögtön feltűnt túlzott „színtelensége”. Katával és Andival egyetértettünk abban, hogy elsődleges feladatunk az átalakítás során „színt vinni Ildi életébe.” Az idei őszi divat sok kellemes, meleg árnyalatot kínál, így nem volt nehéz megtalálni a hozzá illő színeket. Stílusát hivatásának megfelelően alakítottam ki, így egy természetes, klasszikus hangulatvilágú ruhatárat állítottam össze számára.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kardigán: Orsay, 8295 Ft, póló: Springfield: 2995 Ft, farmer: Tally Weil: 6995 Ft
[/caption]
Orsi elmondta, hogy Ildikó alkatilag lágyított, egyenes típusba tartozik, vékony felsőtestéhez kicsit erősebb comb párosul, a ruhamodellek kiválasztásánál főképp ennek korrigálására törekedett stylistunk. Ezt réteges öltözködéssel, mintás felsőrészekkel érte el, alulra pedig lycrával átszőtt, rugalmas anyagokat, illetve szűk, egyenes vonalú szoknyát választott. – Fontos az ilyen alkatú hölgyeknél, hogy a felső mindig a legszélesebb területig érjen – tanácsolja stílusszakértőnk.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ballonkabát: Aziza, 12.500 Ft, sál: Springfield, 4995 Ft
[/caption]

– Szerencsés vagyok, hogy rám esett a csapat választása, nagyon jól éreztem magam, miközben tetőtől talpig átváltoztattak – értékelte munkánkat Ildikó. – A párom nagyon lelkes volt, amikor meglátott, különösen a hajam tetszett neki, és a diákjaim is elhalmoztak bókokkal. Nekem is nagyon tetszik az új frizurám, és a Baon átalakító stábjának hála, végre felfedeztem, hogy igenis jól állnak nekem a színek. Köszönet érte a csapatnak![caption id="" align="aligncenter" width="334"] Szabó Andrea, Marton László, Geiger Katalin és Illés Tóth Orsolya varázsolták ilyen széppé Ildikót
[/caption]

A nagy átalakítás csapatának tagjai

– Illés Tóth Orsolya, Aziza, Izsáki út 2. Tel.: 0670/250-9413

– Szabó Andrea mesterfodrász, Gázló u. 8. Tel.: 0670/374-9838

– Geiger Katalin, Szépségzóna Kozmetikai Stúdió,

Izsáki út 2. Tel.: 0630/382-6709

– Farkas Tibor, Kecskemét, Horog utca 3. Tel: 0670/ 33-48-900

Köszönjük a segítséget partnereinknek – az Azizának, a Deichmann-nak, a  New Yorkernek, az Orsay-nek, Springfeildnek és a Tally Weijl-nek! [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ha szeretne Ildikóhoz hasonlóan átváltozni velünk, jelentkezzen (egészalakos és portré) fényképes önáletrajzzal a [email protected] e-mail címen!
[/caption]

– Szabó Andrea mesterfodrász, Gázló u. 8. Tel.: 0670/374-9838

– Geiger Katalin, Szépségzóna Kozmetikai Stúdió,

Izsáki út 2. Tel.: 0630/382-6709

– Farkas Tibor, Kecskemét, Horog utca 3. Tel: 0670/ 33-48-900

Ildi – a nagy átalakítás előtt Ing: Springfield, 7995 ft, farmer: Tally Weil, 6995 Ft, táska: Springfield: 3995 Ft Barnás-bézses árnyalatokkal készül a szépítő smink A matt barna helyett rézvörös színt kapott Ildikó haja Az új hajszínnnek és a profi sminknek köszönhetően Ildi kivirult Ballonkabát: Aziza, 12.500 Ft, sál: Springfield, 4995 Ft Kardigán: Orsay, 8295 Ft, póló: Springfield: 2995 Ft, farmer: Tally Weil: 6995 Ft Farkas Tibor stresszoldó testmasszázzsal és energetizáló kezeléssel készítette fel a változásra Ildikót Ha szeretne Ildikóhoz hasonlóan átváltozni velünk, jelentkezzen (egészalakos és portré) fényképes önáletrajzzal a [email protected] e-mail címen! Szabó Andrea, Marton László, Geiger Katalin és Illés Tóth Orsolya varázsolták ilyen széppé Ildikót Átváltoztattuk Sándor Ildikót -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!