Közélet

2011.09.28. 22:09

80 ezren élvezték a hűsítő hullámokat

Címkék#soltvadkert

A Vadkerti-tó nem tartozik az ország kiemelt turisztikai központjai közé, ennek ellenére az idén 80600 vendéget regisztráltak a fürdőszezon nyári hetei alatt a városi kempingben, üdülőházban, illetve a strandon.

Barta Zsolt

A városka lakosságának létszáma 8 ezerre tehető, így a turistalétszám tekintélyesnek tűnik. Ezt erősíti meg Hári Miklós, a soltvadkerti Komszolg Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzáteszi, hogy az idei nyár sem volt túl kegyes a nyaralókhoz. A legnagyobb tóparti rendezvényeket – bor- és sörfesztivál – az esővel együtt érkező hidegfrontok megzavarták. Ettől függetlenül a turistaszezon bevétele fedezi a kiadásokat, sőt némi nyereséget is hozott a városnak. Az idei szezon érdekessége, hogy augusztus 20. után is érdemes volt nyitva tartani a tóparti strandot. Bár korábban az ünnep után az üdülők többsége hazament, most tele volt az iskolakezdéséig a vízpart. Ha júliusban jobb az idő, akkor nem kizárt, hogy jóval többen élvezhették volna a hűsítő habokat. 

Érdekes, hogy a városiak évek óta olcsóbban vehetnék igénybe a strandot az üdülőkártyával, ám többségük nem él a lehetőséggel. Az idén 451 felnőtt és 211 gyerek váltotta ki a kártyát. Ha egy négytagú család négyszer kimegy a partra, akkor már megtérül a kártya ára.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!