Közélet

2011.04.12. 23:21

Tumultus az állásbörzén

Tömeges érdeklődést vonzott a GAMF kar sportcsarnokában tegnap megtartott állásbörze.

Rákász Judit

Délután 3 órára a rendezvényre készített ezer darab információs kiadvány mindegyike gazdára talált. A kecskeméti eseményen 36 kiállítói stand várta az álláskeresőket, ahol a pályakezdők és a gyakorlattal rendelkezők multinacionális cégek, állami szervezetek, személyzeti szolgáltatók ajánlataival ismerkedhettek meg. A Mercedes standjánál volt talán a legnagyobb tömeg, de a többi kiállító sem unatkozhatott, hiszen az érdeklődők folyamatosan érkeztek és információkat kértek az elhelyezkedés, szakmai gyakorlat, továbbtanulás, valamint a külföldi munkavállalás lehetőségeiről.

A börzén részt vevő cégek munkatársai nem jöttek üres kézzel: több mint 100 munkakört ajánlottak az érdeklődők figyelmébe, sőt próbainterjúkra is lehetőség volt kedden.

– Ha leszámítjuk az egyik fő támogató mintegy 1300 fős munkaerőigényét, akkor is több mint 200 elhelyezkedési lehetőséggel kapcsolatban kaphattak tájékoztatást azok, akik komoly ambíciókkal érkeztek. Emellett 23, betöltésre váró gyakornoki pozíció közül választhattak a hallgatók –  mondta el kérdésünkre Szabó Antal, az állásbörzét tizennegyedik alkalommal megrendező Hallgatói Szolgáltató Központ vezetője.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Több mint száz munkakört és ezerötszáz álláshelyet kínáltak az állásbörzén a kiállító cégek
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!