Közélet

2011.01.28. 21:08

Újszülött kiskutyákat mentettek az állatvédők

Újszülött kutyákat és anyjukat mentették meg Szegeden az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai. Az állatok egy bokor alatt feküdtek és a mínusz 10 fokos hidegben kevés esélyük lett volna a túlélésre segítség nélkül. Az állatvédők az eset kapcsán felhívják a figyelmet, hogy a jelenleg hatályos jogszabályok szerint állatot kidobni bűncselekmény, amelyért letöltendő börtönbüntetést is lehet kapni.

baon.hu

Az állatvédők szerint a macska nagyságú csivava-keverék kutya a befogása előtt egy nappal szülhette meg három kölykét, melyek közül egy már nem élt, amikor rájuk találtak. Az anyakutya termete és színe miatt a "Mogyi" nevet kapta, számol be a nepszava.hu.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület szerint sok állat végzi utcára kidobva, miután gazdájuk felelőtlenül vette magához őket. Az állatok tartása időt, pénzt, tartási helyet igényel. Sokan belefáradnak az állattartásba és egyszerűen utcára dobják háziállataikat. Az állatok az utcán szaporodnak és a legtöbb esetben pusztulás várja őket. Az állatvédelmi törvény szerint állatokat kidobni bűncselekmény, melyért letöltendő börtön is kapható.
A magára hagyott, de az Orpheus által befogott kutyákról az egyesület ebrendészeti telepén lehet érdeklődni, közelebbi információkat a www.ebrendeszet.hu oldalon lehet találni.

Ezek is érdekelhetik