Közélet

2010.05.13. 11:34

Meghalt egy kislány a mandulaműtétje után

Négy nappal mandulaműtéte után meghalt egy négyéves gyermek Nagykanizsán a Kanizsai Dorottya Kórházban.

zalaihirlap.hu / MTI

A gyermek a műtétet követő legkritikusabb negyedik napon halt meg, annak ellenére, hogy a kórházban minden emberileg  lehetségeset megtettek a gyermek életéért, több életmentő beavatkozást is elvégeztek – írja a zalaihirlap.hu.

A Szuperhír portál arról is beszámol, hogy ebben az életkorban a szakemberek szerint ellenjavallt a beavatkozás, melynek elvégzését a szülők kérték. Az MTI információja szerint a gyermek egy négyéves letenyei kislány volt.

Brünner Szilveszter, a nagykanizsai kórház orvos-igazgatója az MTI érdeklődésére csütörtökön megerősítette a haláleset tényét, amely kapcsán az intézmény közleményt adott ki.
   
E szerint a gyermeken a fül-orr-gégészeti osztályon végezték el a torok- és orrmandula eltávolítását. A gyerek a műtét másnapján a gyermekosztályra került, ahol lázas állapota matt antibiotikumos és infúziós kezelésben részesült.
   
„Viszonylagos jólléte ellenére” hétfő délután, egy nagyobb köhögés következményeként „hirtelen befolyásolhatatlan vérzés indult meg a műtéti területtől”. A leggyorsabb és szakszerű orvosi beavatkozás ellenére is percek alatt kritikussá vált az állapota, a közel egy órán át végzett újraélesztési kísérlet pedig sikertelen volt – olvasható a közleményben.
   
Az orvos-igazgató hozzátette: a váratlan esemény mélységesen megrázta az ellátó orvosokat, a szakszemélyzetet és a kórház vezetését is, akik osztoznak a család fájdalmában. Megkezdték a történtek kivizsgálását, de a hatósági boncolás elvégzéséig a főigazgató a kórházban hírzárlatot rendelt el, a vizsgálat lezárulta után azonban részletes tájékoztatást ígért.
   
Brünner Szilveszter szerint várhatóan a jövő hét elején elvégzik a hatósági boncolást. A haláleset kapcsán folyó vizsgálat lezárultáig nem kívánt nyilatkozni arról, hogy valóban a szülők kérésére történt-e a műtéti beavatkozás.

Ezek is érdekelhetik