Közélet

2010.05.19. 23:04

Fekvő nyárfák az úton

A település fő útján még nem lehet bemenni.

Szentirmay Tamás

A hétvégi esőzés, és a napok óta tartó szél még most is érezteti hatását, legalább is Bugacpusztaházán. A bugaci, és a település központjába vezető útra több fa is rádőlt. A tűzoltók, és a Közútkezelő kht. munkatársai a bugaci utat már megtisztították, de a Csobolyó utcához vezető úton még mindig ott vannak a fák.[caption id="" align="alignleft" width="334"] Három éve szeretnék megszerezni az önkormányzat a területet az államtól.
[/caption]

A másfél hektáros nyárfaerdőt huszonegy évvel ezelőtt telepítették. A lapos, mélyfekvésű talajon sűrű lett, és ennek következtében a fák egyre magasabbra nőttek, a gyökerük viszont nem volt olyan mélyen.

Kovács György alpolgármestertől szerint ezért fordulhatott az elő, hogy a mostani csapadékos, szeles időjárás miatt vasárnap reggelre három fa rádőlt a többire  az erdő közepén. A további esőzés és erős szél dominószerűen tovább döntötte fákat. Már nem csak egymásra, de a Bugacot összekötő útra és a településre bevezető útra is több fa rádőlt.

A baleset megelőzése érdekében behajtani tilos táblát tettek ki a településre vezető útra. Az elmúlt napokban mindössze egyetlen baleset történt, egy autó rászaladt a kidőlt fára, de senki sem sérült meg.

Három éve szeretnék megszerezni az önkormányzat a területet az államtól. Látva a kárt, most abban bíznak, hogy megkaphatják a területet. Tarvágás után újratelepítenék az erdőt, melynek Bugac felőli részén a települési rendezvényeket szokták megtartani a fák árnyékában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!