Közélet

2010.04.09. 20:43

Felmentették posztjáról Vakulya Ottó ezredest

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatóját felmentették posztjáról - értesült a HavariaPress.

Petőfi Népe

A hírügynökség értesülései szerint Bencze József országos rendőrfőkapitány pénteken indoklás nélkül mentette fel a posztjáról Vakulya Ottó rendőr ezredest, rendőrségi főtanácsost, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatóját, a tisztség betöltésével pedig Arató László alezredest, rendőrségi tanácsost, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetőjét bízták meg.

Az információt a rendőrség részéről nem kommentálták, a hírügynökség azonban belső rendőrségi forrásból úgy tudja, hogy a felmentést dr. Dávid Károly megyei rendőr-főkapitány kezdeményezte, arra való hivatkozással, hogy nem tud együtt dolgozni a főtanácsossal. A HavariaPress információi szerint Vakulya Ottó december 31-ig a felmentési idejét tölti - ami alatt megkapja fizetését és egyéb illetményeit is -, ezt követően pedig vélhetően nyugállományba vonul.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye

A mai napon a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőinek kezdeményezésére dr. Bencze József rendőr altábornagy, országos rendőr-főkapitány, indokolás nélkül felmentette beosztásából Vakulya Ottó rendőr ezredest, rendőrségi főtanácsost, rendészeti igazgatót. Egyúttal megbízta a rendészeti igazgatói feladatok ellátásával Arató László rendőr alezredest, rendőrségi tanácsost, kiskőrösi rendőrkapitányt. Az országos rendőrfőkapitány jogkörében eljárva hozta meg ezt a személyzeti döntést.

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata)

(Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!