Közélet

2010.02.25. 08:14

Bioetanol gyár épülhet Helvécián?

Közmeghallgatás volt Helvécián. Magó István polgármester és Turupuliné dr. Polyák Katalin jegyző a kedd este adott számot az önkormányzat munkájáról, és válaszolta meg a kérdéseket.

Sebestyén Hajnalka

A beszámolókat követően a lakosság tehette fel kérdéseit, illetve mondhatta el véleményét. Egy Áruház utcai lakos a járdaépítésre kérdezett rá, melyre a polgármester elmondta: elsősorban arra törekednek, hogy ott készüljön járda, ahol nincs szilárd burkolat.

Egy férfi arra volt kiváncsi, hogy várható-e ebben az évben a régi aszfaltos utak felújítása. A polgármester erre reagálva kifejtette, hogy folyamatosan pályáznak útépítésre, és útfelújításra, egyelőre az idei évre még nem tud konkrétumot mondani. Ugyanakkor kérte a felszólalót, hogy a pályázatok eredményeit már ismerve nyár elején térjenek vissza a témára, és akkor a megvizsgálják a különböző a lehetőségeket, akár az önerő segítségével történő felújítást is.

Egy Csíki utcai lakos viszont egy újabb buszmegálló kihelyezését kérte. Mint mondta az új részen is sokan járnak busszal, gyerekek, felnőttek egyaránt, és mindkét megálló messze található. Magó István ígéretet tett rá, hogy a Kunság Volánt megkeresi ebben az ügyben.

Végül egy úr az elmúlt évhez hasonlóan ismét rákérdezett: épül-e bioetanol gyár Helvécián, melyről már évek óta szó van. A jegyző asszony elmondta: a hatósági vizsgálatok még folyamatban vannak, így egyelőre nem tud konkrét választ adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!