Közélet

2009.01.21. 11:20

Svéd kiképzőgépek a kecskeméti bázison

Tegnap (kedden) hét darab, svéd felségjelzésű SK-60 típusú repülőgép szállt le a kecskeméti Szentgyörgyi Dezső repülőbázison.

Baon.hu

Ahogy mondani szokták, látogatásuk mindössze „protokolláris jellegű” volt, hiszen a mai napon már tovább is repültek. A repülőbázis honlapjának képgalériája mutatja be a svéd gépek érkezését.
Erősen megnőtt a légi forgalom Kecskemét fölött és a kecskeméti repülőbázis légterében tegnap délután, majd pedig a guruló utakon is. Hét SK-60 típusú, kétüléses sugárhajtású repülőgép landolt a bázis betonján.
A gépek a svéd légierő állományába tartoznak és a nyugati légierőkben gyakran alkalmazott, úgynevezett nagytávolságú navigációs feladatot hajtottak végre - tájékoztatott Fekete Róbert, a bázis sajtóreferense.
A rövid magyarországi tartózkodás után Ausztria érintésével térnek vissza svédországi bázisukra a gépek és pilótáik.
A típust a svéd légierőben kiképzési célokra használják, illetve ezzel repül az északi állam bemutató köteléke, a TEAM 60 formáció is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!