Közélet

2009.01.14. 10:32

Katasztrófa helyzet a bajai utakon

Címkék#Baja

Késtek a diákok és a munkába igyekvők is ma reggel Baján, ha buszozni akartak. Alig egy-két járat indult el és ért célba. Csányiné Faragó Zsuzsa, a Bács Volán személyforgalmi üzletágvezetője röviden összefoglalta a reggeli eseményeket: katasztrófa helyzet van.

Géczy Zsolt

- Hajnali négy órakor kezdett esni, ötre jégpáncél borította az utakat. Az első távolsági járatok még elindultak, de vissza már nem jöttek. Helyben is próbálkoztunk, az iskolások és munkába igyekvők miatt a 7.15-ös elindult, és jókora késéssel, de célba ért. Közben a csuklósbusz majdnem elvitte a Jelky-szobrot. Megpróbáljuk 10.15-kor újra beindítani a helyi közlekedést, de a mellékutak messze nem tökéletesek.

- Viszont a távolsági járatok Dunántúlra egyáltalán nem indulnak, így Hévíz, Harkány, Pécs, Veszprém és Székesfehérvár kiesik. Délután Pest és kelet felé már minden bizonnyal lehet közlekedni, ha visszaérkeznek a hajnali járatok. Gondunk van a közeli falvakban is, Gara és Szeremle megközelíthetetlen. De a többi település belterületi útjai is nehezen járhatók, ezért a polgármestereket kértük, sózzák az utakat. géczy zsolt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!