Közélet

2008.03.03. 06:30

Idén is megrendezik a tavaszi fesztivált

Március 19. és április 7. között rendezik meg a megyeszékhely egyik legnagyobb kulturális eseményét, a XXIII. Kecskeméti Tavaszi Fesztivált. A színvonalas programok nagy része ingyenesen tekinthető meg.

B. Zsanett

A szűk három hét alatt, eddig sosem látott programgazdagság várja a kikapcsolódni vágyókat, hogy minél többen részesüljenek a város és a kistérség művészetéből. Dr. Zombor Gábor polgármester a tegnapi sajtótájékoztatón a következőket mondta: - A Tavaszi Fesztivál kezdete mindig nagy öröm, hiszen a borongós téli napokat lezárhatjuk egy ünneppel. Ebben az évben húsvét az első áprilisi hétvégére esik, ezért több egyházművészeti jellegű programon is részt vehetnek az érdeklődők.
A már hagyománnyá váló Bohém Fesztivál, a Thália szekerén, a Mozaik és a Kecskemét Fringe is színesítik a palettát, számos kiállítással, amelyek önmagukban is figyelemre méltóak. A helyi művészeti együttesek mellett, világhírű előadókat is köszönthetünk a színpadon. Számomra különösen vonzónak ígérkezik a nyitóprogram, a New York-i José Limón Dance Company fellépése, de remélem lesz alkalmam minél több eseményt megnézni.

A szervezők munkáját dícséri, hogy idén 36 helyszínen, 106 rendezvény látogatható. Köztük szerepel a Munkácsy-kiállítás, amelynek belépőjével megtekinthető a Bozsó Gyűjtemény Munkácsy kortársai című tárlata, és az Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központban Kovács Gábor gyűjteménye is. Egyedülálló Bánk Bán előadás látható a Református Kollégium dísztermében, amelynek különlegessége, hogy Zsótér Sándor rendező teljes mértékben a darab eredeti szövegéhez ragaszkodott.

A Tavaszi Fesztivál művészeti programjainak nagy része ingyenesen megtekinthető, a kiemelt eseményekre is kedvező áron lehet bejutni, illetve bérlet is váltható: felnőtteknek ötezer, nyugdíjasoknak és diákoknak három ezer forintért, amely öt zenei előadásra érvényes. A sokszínű rendezvénysorozat lehetőséget nyújt a város lakóinak és az idelátogatóknak, hogy kortól és nemtől függetlenül örömet találjanak a felkínált programokban. Ez a természet megújulásának ideje, ám a fesztivál résztvevői, az igényes szórakozás keretei belül, részesei lehetnek a város kulturális és művészeti megújulásának is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!