Közélet

2007.11.15. 09:37

Lopási láz a mosdókban: hol a cső a piszoár alól?

A vécékefétől kezdve a piszoár lefolyócsövéig mindent ellopnak a kecskeméti megyei kórházban. Az intézmény úgy döntött, hogy minden lehetséges helyre térfigyelő kamerákat szereltet fel.

T.V.

Nem lehet kellemes érzés, amikor egy férfiember a saját cipőjét vizeli le, mert a piszoár és a fal közötti lefolyócsövet valaki ellopta. Márpedig ilyen is előfordul a kecskeméti megyei kórházban. Az intézményben lévő lopásokkal nemrég foglalkoztunk. Akkor megírtuk: bizony minden értéket le kell láncolni, különben lába kel.

Szente Győzőtől, a gondnoksági osztály vezetőjétől most megtudtuk: Az utóbbi időben szó nincs nagy értékekről. Sokkal inkább az ellopott tárgyak jellege miatt okoz kellemetlenséget a hiányuk. Ilyen az említett lefolyócső is. Akkor vették észre a lopást, amikor valaki a saját lábára vizelt, és ezért méltán fel volt háborodva.

De emellett ellopják a hatalmas tekercs vécépapírokat, leszerelik a kézszárítókat, sőt egyesek olyannyira nem kényesek, hogy még a használt vécékefét is a szatyrukba süllyesztik. Ezek a szituációk rossz fényt vetnek a kórházra, hiszen a jobb érzésű emberek csak azt látják, hogy mi minden hiányzik a mosdóból. Azt pedig nem tudják, hogy néhány perce vagy napja még ott volt, csak éppen valaki „privatizálta”.

Az intézmény most úgy döntött, hogy a folyosókra, közösségi helyiségekbe térfigyelő kamerát szereltet fel. Ettől remélik a lopási láz visszaesését, és azt, hogy kiszűrhetik a pitiáner tolvajokat.

Ezek is érdekelhetik