Közélet

2007.11.02. 12:52

Bölcsőde: ellentétek bölcsője

Nem változik a kalocsai bölcsődei létszám. Kedden tárgyaltak ugyan a képviselők a témáról, de kurtán-furcsán lekerült a napirendről.

K.T.

– Már beszélt eleget! – vetette oda Török Gusztáv Andor polgármester (SZDSZ) Szakál Tibornak (Összefogás Kalocsáért Egyesület), akinek nem adott szót. Rögtön ezután előterjesztőként visszavonta indítványát. Varga Nelli (ÖKE) bohózatnak nevezte a lépést, hangosan kifogásolta, hogy az ülést vezető polgármester nem szavatolja a képviselők jogait.

Előzőleg a képviselőnő az intézmény engedélyezett létszámának húszra emelését javasolta. Érvelése szerint ehhez nem kellene több dolgozó, azaz nem jelentene plusz költséget a változtatás. A huszonnégy gyerekről gondoskodó bölcsőde várólistáján nyolcan szerepelnek, a további igényeket a védőnői hálózat mérhetné fel – vélekedett.

Sokféle létszám van – derült ki a kisebb létszámemelést javasló polgármester szavaiból. Az engedélyezett és az intézményben megjelenő gyerekek száma mellett fontos tényező az étkezési napok száma, ez a döntő a finanszírozásnál. Ráadásul az engedélyezett létszám jelentős emelésével a város önhiki-pályázati esélyei romlanának. Ennél a százmilliós nagyságú összegnél ugyanis a jelenleginél nagyobb aranyú telítettséget kell produkálni. Tóthné Duzmath Mária intézményvezető megerősítette, hogy sok a hiányzás, de a jelenlegi alkalmazotti számmal több gyereket is el tudnának látni.

A fenti érvek és ellenérvek többször újra elhangzottak, majd a vita szavazás nélkül zárult az indítvány visszavonásával.

Címkék#oktatás

Ezek is érdekelhetik