Közélet

2007.04.25. 15:45

Diszkóbaleset Kecelen - látták és elhitték

Hiszem, ha látom címmel rendeztek, úgynevezett, diszkóbaleset-szimulációt Kecelen ma (szerdán) délelőtt. A már több településen bemutatott színdarabot mintegy ötszázan tekintették meg.

Sebestyén István

A kaskantyúi Színjátszó Csoport által írt színdarab forgatókönyve szerint egy tizennyolcadik születésnapját ünneplő fiú egy átmulatott éjszaka után balesetet okoz, amelyben az ő utasa súlyos sérüléseket szenved, a vétlen sofőr mellett ülő lány pedig életét veszti. A történet egyáltalán nem idegen a valóságtól.

Mint elhangzott, 2006-ban 29 ezren szenvedtek közúti balestet, akik közül 1300-an életüket vesztették, több mint 8 ezren pedig súlyosan megsérültek. A 15-20 év közötti korosztályból 380 fő halt meg a közutakon, akik közül sokan – bár ezt a statisztika nem részletezi – úgynevezett diszkóbalesetek vétlen, vagy vétkes áldozatai voltak. A rendőrségi összesítés szerint egyébként országos szinten és régiós bontásban is nőtt az ittasan okozott balesetek száma.

A színdarabot a T.G. Virágdekor Szakképző Intézet színjátszói adták elő a rendőrség, a mentők és a tűzoltóság közreműködésével. A rendezvény főszervezője, Héder János főhadnagy, a helyi rendőrőrs parancsnoka elmondta, a szakiskola tanulói mellett az általános iskola 7-8. osztályos diákjait is meghívták, sőt Császártöltésről is érkeztek gyerekek. Összesen mintegy ötszázan látták az előadást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!