Közélet

2006.12.25. 15:30

Töltöttkáposzta helyett a maratont kívánta

Sem halászlevet, sem pedig töltöttkáposztát nem akart enni Nagy Sándor karácsony első napján. Tyúkhúsleves és a sajtos pulykamell volt az ebédje. Kérését teljesítették is, ugyanis előtte lefutotta a maratoni távot.

Szentirmay

Minden évben karácsony első napján különleges programot szervez magának Nagy Sándor. A kiskunfélegyházi futó ilyenkor teljesíti a maratoni távot. Ez volt már a 21. alkalom, mikor néhány barátja kíséretével lefutotta a 42 kilométert. Ez úttal nagyon elégedett volt magával. Az idő kimondottan alkalmas volt a futásra. Sem szél nem fújt, sem eső nem esett, sőt egy kis időre még a nap is kisütött. A rajt szokás szerint ezúttal is a városháza előtt volt.

Fekete Zoltán, Jéga Szabó Zsolt, Szalóki Róbert, Cséplő Zoltán, Nemes Nagy Tibor és Svéger László indult el együtt vele. Közülük egyedül Szalóki Róbert ment vele végig, a 42 kilométeren, na és persze Szederkényi Sándor kerékpárral, a többiek tíz kilométer után visszafordultak. Egy rövid időre a Baon.hu tudósítója is beszállt a futásba.

Csongrád felé, a bokrosi elágazásnál volt a féltáv. Ekkor csatlakozott hozzá Németh László. A célba érés után Nagy Sándor úgy nyilatkozott, hogy nagyon jól esett neki a futás. A végén a kísérőit is lehajrázta. Egy hónappal ezelőtt Amerikában a New York-i maratonon is részt vett, és onnan hozott energia gélt. Szerinte ennek is köszönhető a 2 óra 53 perc 18 másodperces idő.

Nemes Nagy Tibor a Baon.hu-nak elmondta: a mostani eredményével Nagy Sándor kvalifikálta magát az április közepén Debrecenben megrendezendő országos csapat maratoni bajnokságra, a KHTK színeiben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!