Közélet

2006.09.01. 15:58

Interjú a Bon-Bonnal: Családi zenekar vagyunk változatos zenei stílussal

A Bon-Bon régi álma teljesült, hiszen ebben az évben felléptek a Hírös Héten a múlt csütörtökön. A zenekar a buli végére lázba hozta a közönséget és tetőfokára hágott a hangulat. A koncert után a jókedvű Török Tamással, az együttes basszusgitárosával, vokalistájával beszélgettünk.

-

- Milyen élmények fűzik Kecskeméthez?
– A kedvenc városaim közé tartozik. A főtérnek olyan atmoszférája van, mely különleges érzéssekkel tölt el, ha itt vagyok. Minden évben körülbelül három-négy koncertet adunk itt, és azért jövünk szívesen, mert a közönség nagyon szeret minket.

– Mi a véleménye a Hírös Hétről?
– Nagyon értékes fesztiválnak tartom, mert mi magyarok itt Kecskeméten megmutathatjuk Európának, a múltunkat, a jelenünket, a jövőnket. Ezen a rendezvényen még nem léptünk fel, és már vártuk a meghívást. De ebben az évben ez az álmunk valóra vált.

– Mennyire varázsolja el az alföldi táj?
– Őszinte leszek, ha ezen a vidéken vagyok, akkor megtalálom a belső békémet. Ez a táj számomra a nyugalom szigete. Úgy gondolom, hogy az emberek itt valóban értékes életet élnek.

– Honnan árad ez a jókedv?
– Az élet felfogássommal- és energiámmal tudom magyarázni. A munkám egyben a hobbim is. Ráadásul a zenésztársammal Petivel tizenegy év után is jól kiegészítjük és megértjük egymást. Ennek az a titka, hogy közösek a céljaink.

– Mit akarnak a zenéjükkel és a szövegeikkel kifejezni?
– Igazából görbe tükröt állítunk a mai valóság elé, megpróbáljuk kideríteni az igazságot. Azt is szeretnénk elérni, hogy közben a közönség bulizzon egy jót.

– Terveik a jövőre nézve?
– Régóta szeretnénk a musical ötletünket a színpadra vinni, mely egy nagy mérföldkő a zenekar életében.  De ez eddig a sok elfoglaltság miatt nem sikerült. A darab a rendszerváltozás idejében lejátszódó tipikus érettségi találkozókról szól, olyan módon, hogy abban sokan magukra ismerhetnek. Természetesen folyamatosan újabb lemezekkel is meglepjük a rajongóinkat.

– Milyen volt a koncert? 
– A közönség szeretetét éreztük, de nagyon nehéz volt őket megmozgatni. A koncert végére viszont a publikum táncra perdült és velünk együtt énekelte a dalokat. Egyébként meggyezem: mi családi zenekar vagyunk, mivel papának, mamának, fiúknak, lányoknak egyaránt játszunk. Remélem jövőre is szívesen látott vendégei leszünk a Hírös Hétnek.

A Bon Bon Együttest 1995. májusában alakította Szolnoki Péter (ének, fuvola) és Török Tamás (basszusgitár, vokál), majd a kétfős csapat kiegészült az Első Emeletből és a Rapülőkből ismert Szentmihályi "Michel" Gáborral, aki a formáció dobosa, hangmérnöke és zenei producere. Első albumuk "Kapaszkodj meg!" címmel jelent meg még ugyanebben az évben. 1996-ban találkoznak Duba Gáborral, aki azóta is állandó szövegírójuk. Azóta megírták az "Európa Expressz" című film főcím dalát, amely nagy sikert aratott. Ötödik cd-jük: a "The name is Bon… BON-BON!" "A sexepilem" című feldolgozását az év slágerévé választották. Ekkor vehették át első aranylemezüket. 2002-ben a "Valami Amerika" azonos című főcím dalával kirobbanó sikert arattak, megkapták harmadik aranylemezüket. Azóta már kilencedik nagylemezük is megszületett, és idén főcímdalt írtak a "Kútfejek" című akció-vígjátékhoz.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!