Közélet

2006.06.29. 20:32

Több száz riasztás a vihar miatt a megyében

A Kecskemét-Hetényegyháza-Kerekegyháza-Szabadszállás-Fülöpszállás-Kunszentmiklós-Solt-Dunavecse vonalat sújtotta a tegnap délutáni vihar a legjobban – ezt tükrözik egyelőre a katasztrófavédelem és a Démász Rt. Bács-Kiskun megyei riasztásai.

Noszlopy

Délelőtt érte el az ország területét a zivatarzóna, majd kora délután ért Bács-Kiskun megyébe. A felhőszakadást követően házakat, utakat öntött el a víz, a szél pedig fákat döntött az úttestekre, házakra, vasúti sínekre. Néhány percen belül több száz riasztást kaptak a rendőrök, a tűzoltók és az áramszolgáltató.

- A hozzánk érkezett információkból az derült ki, hogy több helyen is fa dőlt az úttestre az 51-es, és a régi ötös főutakon. A Duna vonala mellett, Baján, illetve Lajosmizse és Cegléd között – adott tájékoztatást a rendőr-főkapitányságon Mihályné Bornemisza Eleonóra. Tassnál fa dőlt egy lakókocsira, amelyben szerencsére nem tartózkodott senki.

A megye valamennyi tűzoltóságán izzottak a telefonvonalak délután – tájékoztatta tudósítónkat a katasztrófavédelem megyei ügyeletese. A legtöbb riasztás Kecskeméten volt (72). Kerekegyházán a bejelentések száma az ötvenhez közelített, Szabadszálláson pedig fele ennyi esethez vonultak a tűzoltók. A Kunszentmiklós-Tass-Szalkszentmárton-Dunavecse négyszögben 35 riasztás történt. Ezen kívül 5-15 bejelentést kaptak Baján, Kalocsán, Kiskunhalason, Lajosmizsén, Kiskőrösön, Fülöpházán, Kiskunfélegyházán.

A villanyvezetékekre dőlt fák miatt rövidebb-hosszabb időre megszűnt az áramszolgáltatás néhány helyen a megyében – mondta el Otmár László, a Démász Rt. területi főmérnöke. Lajosmizsén és Kerekegyházán az egész településen áramszünet volt. Kunszentmiklóson, Solton, Apostagon, Dunavecsén, Fülöpszálláson, Szabadszálláson, Helvécián, Lászlófalván, Kecskeméten és Nagykőrösön pedig a települések egy részében okozott – közvetve, azaz a kidőlt fák miatt - elektromos hibát a vihar. A főmérnök úgy vélte, hogy éjfélre, legkésőbb holnap reggelre mindenhol ismét lesz áram a megyében.

Noszlopy -->

Ezek is érdekelhetik