Kék hírek, bulvár

2016.01.14. 12:11

Éjjel próbáltak rátörni a szalagház lakóira a kecskeméti srácok

Garázdaság miatt áll bíróság elé három fiú, mert tavaly Kecskeméten berúgták a szalagház egyik lépcsőházának kapuját, majd megpróbáltak több lakásba bejutni. Amikor az egyik lakó rájuk szólt, eliszkoltak, csakhogy nem számoltak azzal, hogy kamera rögzítette vandálkodásukat.

H. I.

Az eset még tavaly február 21-én, az éjszakai órákban történt. Mint azt dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a három, 17 év körüli vádlott a Petőfi Sándor utcai szalagház felé sétált, amikor egyikük kitalálta, hogy menjenek be az egyik lépcsőházba.
Mivel az épület elektromos bejárati ajtaja zárva volt, a kaputelefont nyomkodva igyekeztek a kaput kinyitni. Nem sikerült nekik, erre berúgták az ajtót. Lifttel felmentek a hetedik emeletre, itt több lakásba próbáltak benyitni, de minden ajtót zárva találtak. Azt, hogy mi volt a céljuk a lakók zargatásával, mit terveztek, ha bejutnak valahová, nem tudni, mint ahogy a vádhatóság arról sem közölt információt, a fiatalok józanok voltak-e azon az estén.

Az viszont biztos, hogy a zajra az egyik lakó felébredt, és számon kérte a vádlottakat, mire ők sietősen távoztak a lépcsőházból. Azzal valószínűleg nem számoltak, hogy a bejáratnál lévő kamera rögzítette, ahogy berúgják a kaput, majd jókedvükben pacsiznak.
- A garázda társaság a lépcsőházi ajtó megrongálásával 17 765 forint kárt okozott a lakóközösségnek, mely nem térült meg. A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen - mondta el a helyettes szóvivő.

A  Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség mindhárom fiatalt csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Fiatal koruk ellenére ketten közülük már többször voltak büntetve.

 

Ezek is érdekelhetik