Kék hírek, bulvár

2016.01.05. 10:14

A baleset után támadtak rá a sofőrre a fiatalok

Egy kisebb baleset után hárman támadtak rá a sofőrre Szabadszálláson. Az eset még tavaly január 30-án történt, az ügyben most emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés miatt.

Zs. D.

A vádirat szerint 2015. január 30-án 18 óra körül Szabadszállás belterületén az egyik útkereszteződésben a személygépkocsival közlekedő sértett elütött egy 17 éves fiút – az ügy II. rendű vádlottját. A balesetben személyi sérülés nem történt, a fiú a földről fel tudott állni.

A balesetet után a fiú és két, 16 illetve 17 éves társa az autóból kiszálló sofőrrel kiabálni kezdett, majd mindhárman ököllel arcon ütötték a sértettet. Az autó hátulja felé menekülő sofőr után mentek, ekkor a balesettel érintett fiú bele is rúgott a sofőrbe, akinek az oldalát találta el. A továbbmenekülő sértettet a 16 éves vádlott kétszer fejen ütötte, amitől a sértett szemüvege is lerepült. Még ez sem volt azonban elég a garázda fiataloknak, mert ezután 16 éves társuk az autó oldalába is belerúgott, majd elhajlította a visszapillantó tükröt. A rongálással 35 ezer forint kár keletkezett.

A sofőr az arcán többszörös zúzódását szenvedett el, a rúgás miatt a csípője is zúzódott, mely sérülések 8 napon belül gyógyultak. A sofőr könnyű testi sértés miatt kérte támadói megbüntetését. Az ügyészség álláspontja szerint a fiatalkorú vádlottak erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen, így garázdaság miatt is felelniük kell. Mindhárom fiatalkorú büntetlen előéletű, bűnösségükről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik