Kék hírek, bulvár

2015.04.03. 12:03

A bűnbanda sok betörést követett el Ausztriában

Egy magyar bűnbanda 54 betörést követett el Ausztriában, zsákmányuk értékét mintegy négyszázezer euróra (csaknem 120 millió forint) becsülik – közölte a burgenlandi rendőrség tegnap.

baon.hu

Az osztrák hatóságok 2012 áprilisa óta figyelték azt a tizenöt főből álló társaságot, amely Alsó-Ausztriában, Burgenlandban és Stájerországban követett el betöréseket. Mivel az elkövetők magyar állampolgárok, a magyarországi rendőrséget is bevonták a nyomozásba. Időközben a csoport öt tagját jogerősen elítélték Ausztriában, négy elkövető elleni nemzeti és nemzetközi letartóztatási parancs van érvényben, egy elkövetőt Németországban vettek őrizetbe.

Mivel a csoport mindig különböző felállásban követte el a betöréseket, a rendőrségnek nagyon nehéz, időigényes és összetett munkát kellett folytatnia, hogy kézre kerítse őket.
A banda tagjai főleg gumiabroncsokat, gépeket, járműveket, színesfémet és üzemanyagot, étkezdékből poharakat, tévét, evőeszközöket vittek el, sportöltözőkből csaknem 140 ezer euró értékben loptak személyes értéktárgyakat.

 

Ezek is érdekelhetik